Waar zijn Hans en Johnny?

René Schrier

Met de Tour Down Under heeft het nieuwe wielerseizoen min of meer een officiële aftrap gehad. De show is weer on the road en links en rechts razen de pelotons over de wegen. 

Hans Dekkers

Hans Dekkers

Ergens in die pelotons rijden twee Zeeuwen mee. En als je je dat realiseert wil je als wielerliefhebber ook wel weten waar ze dan zitten en in welke koersen ze rijden. Maar dat valt nog niet mee. Er moet een heuse speurtocht op het internet aan te pas komen en dan weet je nóg niet aan welke ritten Hans Dekkers uit IJzendijke en Johnny Hoogerland uit Yerseke meedoen.

Hans Dekkers heeft dan wel een eigen website, maar het laatste nieuws op die site dateert van 24 oktober vorig jaar. En Johnny Hoogerland heeft een fanclubsite, maar dat is een Hyves site en lang niet elke wielerliefhebber – zoals ondergetekende – heeft een Hyves account. En trouwens de fanclub mag ook wel weer eens aan de weg timmeren wat het bijhouden van de site betreft. hoogerland

Toegegeven voor beide renners is er wel wat veranderd, namelijk de ploegen waarin ze fietsen. Hoogerland ging naar de ploeg van Vacansoleil en Dekkers naar het team van Garmin-Slipstream. Over dat laatste team is wel informatie terug te vinden op Wikipedia en ook over Dekkers. En Garmin heeft zelf een gelikte internetsite. Maar dan weet je nog steeds niet waar ze zullen koersen.
Vorige week kwam daar enige verandering in toen Garmin op de website in de kalender bekend maakte dat Hans Dekkers naar de Ronde van de Algarve gaat. Maar dat had collega Frits Bakker inmiddels ook al begrepen uit een telefoontje met Hans. En daar ging hij meteen goed van start met een vierde plaats in de massasprint na de eerste etappe.
En alsof het team wist dat dit weblog er aan zat te komen; ook Vacansoleil had ineens een weblog in de lucht, met daarop keurig het programma en de samenstelling van de ploegen die aan de verschillende ritten deelnemen. Dus via de websites van de ploegen begint de informatie door te sijpelen. Het zou leuk zijn als de renners zelf of hun fanclubs ons van een persoonlijke noot kunnen voorzien. En dan hoeft het niet zo fanatiek als Lance Amstrong die via twitter zo’n beetje elke klop op zijn deur bekend maakt. Maar gewoon, een berichtje voor de Zeeuwse volgers. Want nu hebben we weer eens twee Zeeuwse profs.
Advertenties

5 reacties

Opgeslagen onder Actueel

5 Reacties op “Waar zijn Hans en Johnny?

 1. René Van Den Bogaert

  Waar blijft de johnny Hoogerland -fanclub?
  Wat een geweldige renner, Nederlands nr 1 op het WK en dan nog voor de eerste deelname.Als onze Johnny nog leert doseren en dus niet 3 rondes voor het einde aanvalt rijdt hier de nieuwe wereldkampioen van Valkenburg.
  Kom op met die fan-club site.

 2. Frits, ik weet niet of je mij bedoelt, als je schrijft :
  “Ik heb begrepen dat de fanclub er komt in Terneuzen, danny.”
  Ik zelf kom uit Zuiddorpe en zit ook vol verwachting te wachten op de fanclub van Johnny.
  Wat een klasbak !
  Ik vraag me af of hij zelf wel al goed realiseert dat hij tot de wereldtop behoort. Het zal wel lastiger worden nu ze Johnny in het peloton kennen maar gezien zijn manier van koersen hoeft hij voor niets te vrezen. We gaan volgend jaar mooie koersen meemaken met de Tour en Giro in Nederland met Johhny erbij. Jullie gaan overuren moeten draaien op de redactie !!!
  Gr Danny Verduijn

 3. Wij zijn ook zeeuwse fans van Johnny en wonen in de Vogezen. Vorige week kwam de tour bij ons in de buurt. Wij met zn allen (veel zeeuwen dat weekend bij ons) naar de tour om Johnny aan te moedigen, zie http://www.vosges-outdoor.com voor wat fotos.
  Ina Bosselaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s