Morgen een dagje Nokere koerse

Frits Bakker

NOKERE – Het is voor veel wielerfans, ook uit het Zeeuwse, een jaarlijks uitstapje. Morgen (woensdag) is het weer zo ver: Nokere koerse wordt gereden. Voor velen is het de klassieker onder de kermiskoersen, met vijf ProTourploegen aan de start. En voor de Zeeuwen is het uitkijken naar de man van het vroege voorjaar: Johnny Hoogerland.

De winnaar van de Driedaagse van West Vlaanderen heeft in het afgelopen weekend geen koers gereden. ,,Ik heb getraind in Limburg”, stuurde hij een berichtje. Voor morgen is hij topfit en het klimmetje in Nokere, dat acht keer moet worden genomen, moet hem liggen.

nokere-koerse

De Vlaamse koers, vermaard om zijn vele bookmakers op Nokere berg, wordt voor de 64e keer gereden. De start is morgen (woensdag) om 12.15 uur op de Markt van Oudenaarde, om 13.25 passeren de renners voor de eerste keer op Nokere berg. Daarna rijden ze acht ronden, onder meer met een doorkomst over de beruchte kasseien van Wannegem Lede, die ook in de Ronde van Vlaanderen moeten worden verteerd.

Rabobank stuurt een ploeg met oudgediende Koos Moerenhout naar Nokere, Katusha komt onder meer met de spurter Danilo Napolitano, Wouter Weyland doet een poging om voor Quick Step zijn overwinning van vorig jaar te prolongeren en verder staan Silence Lotto en Francaise des Jeux als bekende ploegen aan de start. Vacansoleil komt behalve met Johnny Hoogerland aan de start met Wim de Vocht, die zo’n sterke indruk maakte in de Omloop van het Nieuwsblad, Björn Leukemans en Matthieu Pronk.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s