Zoetemelk krijgt eerbetoon

Frits Bakker

LEIDEN – Het mooie weer zal natuurlijk een rol hebben gespeeld, maar ook dat de Joop Zoetemelk classic in twee jaar al een zekere reputatie heeft opgebouwd. Het was dringen voor de start, gisteren in het wielercentrum van Swift in Leiden. Zo’n drieduizend toerrijders, om acht uur weggeschoten door Zoetemelk zelf, reden de tocht over 75 of 150 kilometer door het Groene Hart van Nederland.

Het was chaotisch in de eerste kilometers, veel draaien en keren in het begin van de tocht, maar uiteindelijk werd het toch een belevenis om eraan mee te doen. Dat gold voor veel Zeeuwen die de tocht reden. Vooral van de TC Axel was er een grote afvaardiging met zestien fietsers, van wie er dertien de 150 kilometer en drie de halve afstand reden.

Joop Zoetemelk kreeg het eerbetoon dat hij verdient. De ex-renner liep in de middaguren nog even rond, had geen belangstelling voor de finale van Milaan-San Remo, die op het tv-scherm in het wielerhome werd vertoond, maar genoot van de belangstelling voor zijn tocht.

De deelnemers kregen ook een kijkje op het wielerparkoers van de Leidse Ren en Toervereniging, die dit jaar het negentigjarig bestaan viert en waar Joop Zoetemelk zijn opleiding heeft gekregen. Jan van Schie, één van de leden, vertelde: ,,Het is een prachtige club, met zo’n driehonderd leden, maar vooral een vereniging die heel veel voor de jeugd doet.”

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Toeren en trimmen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s