Hans Dekkers overleeft bergritten

Frits Bakker

LAGUNA DE LOS PECES – Wij Nederlanders (en Belgen) noemen het ‘de bus’, in de zuidelijke streken spreken renners over de ‘Gruppetto’. Hans Dekkers heeft er in de afgelopen twee dagen in gebivakkeerd om te overleven in de Spaanse rittenkoers Castilla y Leon. Vandaag kwam hij in de bus met niet-klimmers binnen op zo’n 25 minuten van de winnaar, de Spanjaard Juan Jósé Cobo, die de rit won voor Denis Mentsjov. De etappe ging over 145 kilometer van Santa Maria del Paramo naar Laguna de los Peces.

Op zijn hotelkamer keek Hans Dekkers gisteravond terug op twee slopende dagen. ,,Ik was niet al te goed, omdat ik al een paar dagen last van keelpijn heb. En vandaag moest ik er op de eerste klim, die al vroeg kwam, samen met Ricardo van der Velde even af. Maar in de afdaling zijn we naar de bus gereden. Daar kon ik in de rest van de etappe aardig in meerijden.”

Juan José Cobo werd winnaar van de etappe voor Raborenner Dennis Mentsjov.

Juan José Cobo werd winnaar van de etappe voor Raborenner Dennis Mentsjov.

Morgen komt er nog een vlakke rit, hoewel er in de streek aan de Spaanse westkust, een paar honderd kilometer onder de Pyreneeën, nooit echt sprake is van vlak terrein. ,,We zullen zien of er nog een kans komt”, zegt hij. ,,Voor hetzelfde geld wordt er nog wat ondernomen, omdat de verschillen voorin in het klassement niet groot zijn.”

Levi Leipheimer gaat de laatste dag als leider in, voor zijn ploegmaat Alberto Contador, die op 49 seconden staat. Staf Clement van Rabobank rijdt een uitstekende wedstrijd en staat op de vierde plaats, 54 seconden van de leider. En Rabobank leidt in het ploegenklassement, omdat ook Dennis Mentsjov, als vijfde in het klassement, tot de beste renners behoort.

Hans Dekkers heeft ook nog een ploegmaat voor in het klassement. David Zabriskie is derde op 22 seconden.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s