Routes voor Delta Toertocht zijn bekend

MIDDELBURG – De organisatie van DELTA Toertocht Zeeland heeft de drie verschillende routes samengesteld voor de tocht die op zaterdag 13 juni wordt gereden. Start en aankomst zijn bij de Zeelandhallen in Goes. De opbrengst van de tocht gaat naar de KWF Kankerbestrijding.

 

Tocht over 25 kilometer.

Deze route is ten opzichte van de editie van vorig jaar zodanig aangepast dat er nog meer te zien is van de mooie omgeving van De Zak van Zuid-Beveland. Zo gaat de 25 km route dit jaar weer door het pittoreske dorpje Nisse, maar ook het kerkdorp s-Heer Árendskerke en het gehucht Sinoutskerke worden aangedaan. Ook passeren we dit jaar een echte Zeeuwse terp.

Naast het trekkermuseum kan ook de schaapskooi en een kaasboerderij bezocht worden.

Aan de deelnemers wordt een beschrijving meegegeven met vermelding van wat er in de omgeving te zien is en hoe dit historisch is ontstaan. Omdat de natuur dit jaar wat later op gang komt, zal deze route er zeker half juni prachtig bijliggen.

 

Vijftig kilometer:

Deze prachtige route is ten opzichte van vorig jaar weinig veranderd, omdat de route langs de boomgaarden van Kapelle en Wemeldinge én langs de boorden van de Oosterschelde en het kanaal van Goes naar Het Sas vorig jaar als zeer mooi werd ervaren. De organisatie heeft daardoor besloten die route in stand te houden.

 

Honderdtwintig kilometer:

De langste route is verlengd van 100 naar 120 kilometer. De route gaat vanuit Goes via Noord-Beveland en naar de Stormvloedkering. Vanaf daar wordt het parkoers van de profwielrenners in de Delta Tour Zeeland gevolgd maar dan in omgekeerde richting en gaat het via Schouwen-Duiveland en de Zeelandbrug terug naar Goes, waar de toerfietsers over de finish langs de tribunes van de profs rijden, om vervolgens nog een lus te rijden over Kapelle, Wemeldinge en de beruchte Kattendijke dijk. Met  de wind waarschijnlijk op kop gaat het weer terug naar Goes om te finishen.

Deze opzet geeft tevens voor de minder geoefende fietser de mogelijkheid om bij de eerste passage in Goes na zo’n 90 km te stoppen. Dit jaar is er ook een stop ingelast: aan de haven van Zierikzee bij café De Biet.

 

Op alle routes wordt weer muziek gespeeld en er wordt gelegenheid geboden om te eten en te drinken op gezellige pleisterplaatsen. Als het weer net zo mooi is als vorig jaar, belooft het weer een geslaagde dag te worden voor de fietsliefhebbers in Zeeland en daarbuiten.

 

Verdere gegevens en mogelijkheid tot inschrijven op: 

www.deltatoertocht.nl

 

 

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Delta Toertocht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s