Vacansoleil snel naar de top

Frits Bakker

MEERBEKE – Het was zijn moment van glorie, zo leek het wel, zoals Hilaire van der Schueren zondag voor de bus van Vacansoleil terugkeek op een uiterst geslaagde Ronde van Vlaanderen. Gerben Löwik, ex-Rabo, nu één van de speerpunten, zei het onmiddellijk na de koers. ,,Ze zien ons nog als een kutploegje, maar we zullen ze eens wat laten zien.” De ploegleider (door Jan Raas vroeger steevast met Hilario aangesproken) dacht hetzelfde, maar sprak bedachtzamer. ,,Het gaat wel snel met de ploeg”, stelde hij vast.

Johnny Hoogerland wordt na de Ronde van Vlaanderen opgewacht door Ilse zijn vriendin.

Johnny Hoogerland wordt na de Ronde van Vlaanderen opgewacht door Ilse zijn vriendin.

 Wat heet snel. Met Björn Leukemans (achtste) en Johnny Hoogerland (twaalfde) had Vacansoleil zondag twee mannen in de top. Gerben Löwik werd gehinderd in de sprint van het groepje achter Stijn Devolder, anders had hij zich wellicht ook in de top tien gereden. En dat voor een debuterend ploegje in het peloton.

Vacansoleil is snel op weg naar de top. Dat werd zondag in de Ronde van Vlaanderen wel duidelijk. Behalve de drie renners in de kopgroep, zaten er nog drie in een groepje dat kilometers lang op jacht ging naar die voorste groep, maar uiteindelijk net tekort kwam. Dat groepje van acht coureurs werd gegangmaakt door drie andere Vacansoleils: Lieuwe Westra, Wim de Vocht en Aart Vierhouten.

 

De dag na de koers.

 

Hilaire van der Schueren vertelde na afloop: ,,Het was eigenlijk een koers die helemaal niet liep zoals we dat wilden. Björn Leukemans kwam al snel ten val, hij was onze uitgesproken kopman, dus we hebben alles gedaan om hem terug te brengen. Frederik Veuchelen, een echte hardrijder, was door tegenslag al vroeg uit koers. Het was een valse start, omdat we op de Koppenberg ook Johnny Hoogerland nog eens kwijt waren. Hij moest wachten op een valpartij en jagen om terug naar de top te rijden.”

Het kwam uiteindelijk allemaal goed. ,,Ik heb genoten van mijn jongens”, zei de ploegleider. ,,Ze hebben zich laten zien in een wedstrijd met alle topploegen, dat belooft veel voor de toekomst.” Vol trots keek hij tijdens zijn verhaal naar het wagenpark van de ploeg. ,,Kijk eens naar die prachtige bus, naar het materiaal, naar de renners. Ik ben de sponsor heel dankbaar en we zullen er alles aan doen om dat met resultaten te tonen.”

Morgen rijdt Vacansoleil in Gent-Wevelgem met een iets andere ploeg dan zondag. Johnny Hoogerland krijgt in elk geval rust. De Zeeuw is wel de voorlopige kandidaat om de Waalse klassiekers en de Amstel Gold Race te rijden.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Wielervideo's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s