Petacchi komt naar de Delta Tour

Frits Bakker

MIDDELBURG – De organisatie van de Delta Tour Zeeland, die op 12, 13 en 14 juni wordt verreden, heeft voorlopig vier ProTourploegen vastgelegd en is nog in onderhandeling met andere topploegen.  De Italiaanse sprinter Alessandro Petacchi is de grote blikvanger. Tien dagen na de slotetappe in de Ronde van Italië reist hij met zijn ploeg af naar Zeeland. Ook Alberto Ongarato maakt deel uit van de ploeg van LPR Brakes.

De Zeeuwse profronde, waarin de Delta Tour en het Zeeuws-Vlaams wielerweekend vorig jaar zijn samengevoegd en die nog zeker voor de komende drie jaar Delta als hoofdsponsor heeft, wordt voor de tweede keer gereden. ,,We streven ernaar om de kwaliteit nog beter te maken”, zei Ronald Apers vanavond nadat hij de komst van Petacchi definitief had rondgemaakt. Het deelnemersveld krijgt langzamerhand vorm.

Alessandro Petacchi wordt de publiektrekker in de Delta Tour Zeeland.

Alessandro Petacchi wordt de publiektrekker in de Delta Tour Zeeland.

De ProTourploegen die zeker aan de start komen, zijn Rabobank, Katyusha, Silence Lotto en Garmin Slipstream. De namen van die ploegen zijn nog niet bekend, hoewel Garmin wel al heeft doorgegeven dat Christopher Sutton, de winnaar van vorig jaar, en Hans Dekkers aan de start verschijnen.

Rabobank komt met een gecombineerde ploeg, waarin onder andere Theo Bos is opgesteld. Bij Katyusha is het nog niet zeker of Robbie McEwen tot de deelnemers behoort.

Vacansoleil komt vanzelfsprekend met de streekrenner Johnny Hoogerland naar de Delta Tour. Verdere renners in deze succesvolle ploeg zijn Borut Bozic, die vorig jaar de etappe in Terneuzen won, Gerben Löwik, Bobbie Traksel en Jens Mouris.

Het etappeschema van de Delta Tour Zeeland is als volgt:

Vrijdag 12 juni: proloog over 2,7 kilometer in de Hulster binnenstad.

Zaterdag 13 juni: Middelburg-Goes over 180 kilometer

Zondag 14 juni: Terneuzen-Terneuzen over181,2 kilometer.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s