Thoolse toertocht onder de loep

Frits Bakker

THOLEN- Het is maar dat we het even weten, schrijft Witte Andriesse. En gelijk heeft ie. Al die aandacht voor de Delta Toertocht op zaterdag 12 juni is mooi hoor, maar er is nog meer in Zeeland op het gebied van fietstochten. En ook voor een goed doel.

Witte Andriesse vindt: ,,De Delta Toertocht krijgt wel heel veel publiciteit in de kolommen van de PZC. Andere organisatoren moeten bij de redactie vaak vechten voor een eenmalige, korte aankondiging. De Deltatocht staat wekelijks in de etalage.

Op Tholen is namelijk ook een prachtig fietsevenement in voorbereiding: de 1ste Thoolse dag van de fiets op zaterdag 4 juli. ,,Dan kunnen al die Delta-fietsers mooi ook naar Tholen komen om te fietsen voor het goede doel”, stelt Witte voor.

De opbrengst van de Thoolse sponsortochten gaat naar de broertjes Joël en Aron Beurkens in Scherpenisse. Zij hebben de spierziekte van Duchenne. Op de website www.actiebeurkens.nl is meer te lezen over Joël en Aron.
Op 4 juli wordt in Scherpenisse trouwens ook een reünie gehouden voor oud KNWU-renners uit Zeeland en West-Brabant. Witte: ,,We komen die dag gezellig bij elkaar voor een praatje over de koersen van weleer in Zeeland. Verder fietsen we dan een toertje over Tholen, uiteraard ook voor het goede doel.”

 

2 reacties

Opgeslagen onder Toeren en trimmen

2 Reacties op “Thoolse toertocht onder de loep

  1. Witte Andriesse

    Tijdens de Thoolse Dag van de Fiets op zaterdag 4 juli is er startgelegenheid voor oud KNWU-renners uit Zeeland en West-Brabant.
    Het peloton fietst dan een toertocht over Tholen.
    Voor informatie en aanmelding: http://www.actiebeurkens.nl
    pagina Thoolse Dag van de Fiets.

Plaats een reactie