Zeeuwen zetten weekend goed in

Frits Bakker

TERNEUZEN – De Zeeuwse junioren die voor een ploeg buiten de provincie rijden, hebben het weekeinde zaterdag goed ingezet. Voor Brian van Goethem en Nick van der Lijke waren er weliswaar geen overwinningen weggelegd, maar ze waren er wel dichtbij.

Brian van Goethem uit Sluiskil maakte op het laatst deel uit van een vlucht met drie in Stasegem-Harelbeke. Daaraan voorafgaand was er eerst een kopgroep van negen geweest, waar de Zeeuw met twee andere renners naartoe sprong. En daaruit ontstond weer het laatste kopgroepje van drie.  Toen het op een sprint aankwam, reed de Belg Emiel Westyn van Deerlijk zijn medevluchters uit de wielen. ,,We zaten elkaar wat te bekonkelen en te kijken wie welk gat dicht moest rijden”, vertelde hij na afloop. Brian van Goethem eindigde op vijf seconden van Westyn als tweede, Jens Vandenbussche werd derde. De groep achter de drie leiders was in stukken uiteen geslagen en eindigde op meer dan anderhalve minuut. Morgen rijdt Brian van Goethem in Oostrozebeke.

Nick van der Lijke ging van start in Wambeek Ternat, in een koers met 103 deelnemers. De Belg Rutger Roalndts van de sterke ploeg uit Balen werd winnaar. Nick van der Lijke eindigde in een massale sprint als derde.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s