Johnny Hoogerland en straks Nick Nieuwdorp?

Frits Bakker

YERSEKE – Komt het door de doorbraak van Johnny Hoogerland dat er opeens nog meer wielertalent opstaat in Zeeland? Ik denk het niet, maar het kan natuurlijk wel van invloed zijn op de motivatie en ambitie van jonge renners. Nick Nieuwdorp reed maandag naar een verbluffend mooie overwinning in een nieuwe klassieker: de Altena Biesbosch Ronde. Na een lange vlucht en een slijtageslag in de kopgroep had hij aan de finish in Werkendam de beste benen.

De foto waar het allemaal om gaat, Nick Nieuwdorp rijdt als eerste over de streep. foto Kees Korstanje

De foto waar het allemaal om gaat, Nick Nieuwdorp rijdt als eerste over de streep. foto Kees Korstanje

Het was de meest aansprekende zege in zijn carrière tot nu toe, maar het was vooral zo verbazingwekkend, omdat hij pas zijn eerste jaar rijdt tussen de elites. En in dat peloton reden maandag niet te onderschatten routiniers als Marvin van der Pluijm, Peter van Agtmaal en Ismael Kip mee.

We moeten er nog niet op vooruit lopen, maar er schuilt een toekomstig profrenner in de pas 18-jarige renner uit Yerseke. Hij is door zijn vader Heddie, die in 1981 de vijfde etappe in de Ronde van Spanje won, rustig en zonder veel ophef door de jongerenrangen bij Theo Middelkamp geloodst en is nu klaar voor het grotere werk. Nick Nieuwdorp,  zo lijkt het,  is net als zijn vader, de bescheidenheid en nuchterheid zelve.

De zesde plaats in de Omloop van de Glazen Stad, een gerespecteerde klassieker, was al een bewijs van grootse vorm, de overwinning van maandag zet de kleine Nieuwdorp nog meer in de schijnwerpers. In de koers over 174 kilometer bereikten maar 49 renners de finish. Van Theo Middelkamp reed geen enkele renner de koers uit.

Het kan nog een mooie Zeeuwse zomer worden in de wielersport. Johnny Hoogerland, die vandaag in Parijs-Camembert zijn laatste test doet voor de Amstel Gold Race, blinkt uit in het profpeloton, Nick Nieuwdorp bij de elites, Brian van Goethem en Nick van der Lijke halen prima uitslagen bij de junioren, Sander Vleugel won al een keer verrassend bij de nieuwelingen. En het jaar is nog maar net begonnen…

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s