Wie mag Kayleigh Boerjan zaterdag kussen?

Frits Bakker

MIDDELBURG – Zal het de Amerikaan Taylor Phinney zijn, die zaterdag in de ZLM Tour om de bloemen komt? Of de sterke Duitser John Degenkolb, die vorig jaar tweede werd in de ZLM en een paar weken geleden derde in de Ronde van Vlaanderen? Het zou ook wel weer eens een Nederlandse winnaar kunnen worden, want de oranje formatie heeft met Ronan van Zandbeek en de drie Kreders een buitengewoon sterke ploeg.

Kortom: wie mag Kayleigh Boerjan, de rondemiss, zaterdag kussen op het podium? De 20-jarige Goese lacht ons in elk geval nu al stralend toe vanaf de website van de ZLM Tour. Ze woont nog bij haar ouders, vertelt ze, met twee broertjes, maar in de week verblijft ze in Amsterdam, waar ze aan de Vrije Universiteit tweedejaars is in organisatie antropologie.

Kayleigh Boerjan is de stralende rondemiss in de ZLM Tour.

Kayleigh Boerjan is de stralende rondemiss in de ZLM Tour.

 

Taylor Phinney, de naam is al genoemd, is één van de toppers in het deelnemersveld dat een indrukwekkende omvang heeft met ploegen van over heel de wereld. De Amerikaan, zoon van de voormalige wielrenner Davis Phinney en de bekende wielrenster en schaatster Conny Carpenter, is dit jaar wereldkampioen achtervolging. En hij wordt als één van de grote talenten van het peloton gezien.

Danny Moens zou zijn geld wel willen zetten op deze jonge belofte. Hij kan het alleen niet uitspreken in deze dagen voor de koers. Hij heeft de Ronde van Drente gevolgd, heeft wat hand- en spandiensten verzorgd en in de dagen daarna een koutje opgelopen. Kuchend zegt hij: ,,Ik heb wat hoofdpijn, m’n stem is weg, maar dat komt allemaal wel weer goed tegen zaterdag.”

Voorzitter Danny Moens (rechts) en assistent ploegleider Martijn Berkhout van de Nederlandse B-ploeg poseren tijdens de perspresentatie voor het bord met landenploegen.

Voorzitter Danny Moens (rechts) en assistent ploegleider Martijn Berkhout van de Nederlandse B-ploeg poseren tijdens de perspresentatie voor het bord met landenploegen.

De ZLM Tour, aan de veertiende editie toe, heeft een imposant verleden met als bekendste winnaar Fabian Cancellara. Maar ook andere renners met een topklassering in de ZLM Tour hebben zich snel opgewerkt tot profrenners. Vorig jaar won de Italiaan Jacopo Guarnieri in de sprint voor John Degenkolb en Pierpaolo de Negri. Het selectieve parkoers, met de Zeelandbrug, de Stormvloedkering en de Kattendijkse dijk kon uiteindelijk toch niet voor een schifting zorgen. Op de aankomstlijn ging de spurt tussen 22 renners, 53 man kwamen binnen de minuut van de winnaar over de streep.

Het peloton maakt tempo op weg naar de Zeelandbrug. foto Kees Korstanje

Het peloton maakt tempo op weg naar de Zeelandbrug. foto Kees Korstanje

 

Het deelnemersveld van dit jaar wordt gevormd door sterke Nederlandse ploegen, die het opnemen tegen onder meer de selecties uit Amerika, Frankrijk, Rusland, Italië, Duitsland, België, Engeland, Denemarken, Slovenië, Oekraïne, Litouwen, Wit Rusland, Noorwegen, Portugal, Kazachstan, Spanje en Ierland.

Danny Moens en zijn team zijn klaar voor weer een prachtige editie van de ZLM Tour, die op de internationale kalender tot de Nations Cup behoort. En wie er zaterdag ook mag winnen: het zal in elk geval een renner zijn die een grote toekomst tegemoet gaat.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Wielersfeer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s