Sander Stiegelis wint in Zonnegem

Frits Bakker

ZONNEGEM – De negentienjarige Sander Stiegelis uit Sluiskil heeft zijn eerste overwinning van het seizoen op zak. Vanmiddag was hij de snelste sprinter in een kopgroep van twaalf in Zonnegem, in een wedstrijd voor renners onder 23 jaar. Ferdinand Boogaard uit Middelburg werd tweede na een koers over 118 kilometers met 104 deelnemers aan de start.

De koers werd vanaf het begin beheerst door veel demarrages, vluchtgroepjes en een jagend peloton. Sander Stiegelis: ,,We reden rondjes van acht kilometer met een behoorlijke klim in het parkoers. Daar werd constant gedemarreerd.”

Sander Stiegelis in zijn nieuwe shirt van Josan.

Sander Stiegelis in zijn nieuwe shirt van Josan.

 

In de laatste ronde liep alles toch weer samen. Stiegelis: ,,Op de helling reed er één weg, we sprongen er met zes man achteraan.” In de sprint was de Sluiskillenaar veruit de snelste.

Met zijn eerste zege op zak begint voor Stiegelis het seizoen pas echt. Dit jaar stapte hij over naar het Josan Mercedes Cycling Team. ,,Ik ben nooit een renner voor het vroege voorjaar, maar als ik mijn eerste overwinning binnen heb, volgt de rest meestal vanzelf.”

In een koers voor junioren in Evergem, met 94 deelnemers, werd Sander Vleugel van Middelkamp vanmiddag zesde. Cedric Calebaut was de snelste. Van de Zeeuwse deelnemers werd Paul Hoondert 14e, Lex Meersman 22e en Stijn Wijnacker 48e.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Zeeuwse beloften

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s