Cees Priem geeft Middelburg hoop op Giro

Frits Bakker

MIDDELBURG – Het is natuurlijk niet voor niets dat Middelburg voor donderdag is uitgenodigd voor een wielermiddag in Amsterdam. In het Olympisch stadion wordt de start van de Ronde van Italië voor volgend jaar gepresenteerd. Dat de Giro dat jaar naar Amsterdam komt, daar de ploegenpresentatie en de proloog houdt, is alvast zeker, anders was er geen presentatie geweest. Maar waar rijdt het roze peloton nog meer in de dagen na de start?

Cees Priem hield gisteren zijn kaken stijf op elkaar. Dat doet hij eigenlijk al maanden, ook als er publicaties waren dat de Ronde van Italië en Nederland niet meer op goede voet zouden staan. Zo was er het bericht dat de NOS de onderhandeling over uitzendrechten had afgebroken en dat Amsterdam daardoor ook geen trek meer had. Want met de komst van de Giro had Amsterdam maar één groot doel: de hoofdstad en zijn omgeving in de hele wereld in beeld brengen.

Het spel is nu echt op de wagen, zo luidt een veel gebruikte wielerterm. Donderdag zal duidelijk worden waar de lobby’s toe hebben geleid. De onderhandelingen van Cees Priem zijn veelal achter de schermen gebeurd, met Guido van Calster, ex-renner van Priem en ex-manager in de TVM-tijd, als de man die in vloeiend Italiaans met de Girobazen communiceerde.

Wat er onderweg is gebeurd met kandidaatsteden als Terneuzen en Gent, zullen we donderdag ook horen. Priem had ze eigenlijk niet uitgenodigd voor donderdag, waaruit valt op te maken dat ze niet meer in de race hebben gelegen. Voor Middelburg geldt dat wel. Wat en waar het peloton langskomt, blijft ook geheim tot donderdag. Het kan zijn dat Middelburg een finish krijgt, of misschien wel een start en een finish en dat de karavaan de hele dag door Zeeland trekt.

Hoe dan ook : voor het Zeeuwse wielrennen zou het een prachtig jaar worden, want na de Ronde van Italië komt ook de Tour de France na de start in Rotterdam door Zeeland. Mooiere promotie voor de provincie, met beelden die de hele wereld overgaan, is niet denkbaar.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Wielersfeer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s