Middelburg kon niet langer wachten met Giro

Frits Bakker

MIDDELBURG – Ik weet het zeker: als het aan Cees Priem had gelegen, was er vanmiddag nog niet bekendgemaakt dat Middelburg volgend jaar een etappe in de Ronde van Italië krijgt. De oud-ploegleider en manager van de TVM-ploeg hanteert het motto dat niets zeker is, voordat hij zijn hand ervoor in het vuur durft te steken. En daar wil hij zich in het geval van de Giro nog niet aan branden.

,,De Giro komt naar Middelburg volgend jaar”, kondigde de Middelburgse sportwethouder Albert de Vries vandaag niettemin op het stadskantoor aan. Het voorspel had al in die richting gewezen, maar liep anders uit dan aangekondigd. Eigenlijk zou de Girobaas, Angelo Zomegnan, vanmiddag in het Olympisch stadion van Amsterdam verschijnen om alles over de Girostart van volgend jaar te melden.

Cees Priem tijdens de presentatie van de Ronde van Italië van dit jaar in Venetië. foto Frits Bakker

Cees Priem tijdens de presentatie van de Ronde van Italië van dit jaar in Venetië. foto Frits Bakker

Daar zou hij het schema onthullen, met een presentatie in Amsterdam, een proloog, een etappe in de buurt van Amsterdam, één naar Middelburg en wellicht nog één in Middelburg. ,,Er is vorige week een Amsterdamse delegatie naar Milaan gereisd, maar op een paar kleine details was er nog onzekerheid. Dus moesten het tekenen van de contracten nog even uitstellen. En dus ook de persconferentie in het Olympisch stadion”, zei De Vries vanmiddag.

Dat kwam nogal curieus over. En daarom is Middelburg maar wat vooruit gelopen op de zaken. En zo weten we vanaf vanmiddag dat volgend jaar, op maandag 10 mei, de Ronde van Italië in de derde etappe finisht in Middelburg. ,,Het moet al heel gek gaan, wil dat nog mis lopen”, zei De Vries nog met een tikkeltje voorbehoud.

Dat is goed nieuws voor Zeeland, dat ook de Tour de France op zondag 4 juli al voorbij ziet komen. ,,Dat is ook mooi om samen mooie plannen te maken”, keek gedeputeerde Toine Poppelaars vooruit. Mooi voor de breedtesport, mooie promotie, mooi om er Het jaar van de fiets in Zeeland van te maken en ook de schooljeugd er nauw bij te betrekken.

,,Maar eerst”, zei Cees Priem vanmiddag, ,,moeten we de laatste plooien nog even gladstrijken.” Daar moeten we dus nog even op wachten voordat de organisatie uit de startblokken kan springen.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Ronde van Italie in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s