Prachtdag voor het Zeeuwse wielrennen

Frits Bakker

‘s-HEERENHOEK – Je moet het maar doen, weken naar een koers toeleven, zeggen dat je gaat rijden om te winnen en het nog doen ook. Nick van der Lijke reed vanmiddag in de Omloop van Borsele voor junioren een koers waarvan de kenners alleen maar kunnen smullen. Hij was mee in elke aanval, demarreerde, counterde, maakte in de finale een ijzersterke indruk en won de sprint van twee renners met wie hij de wedstrijd had gedomineerd en net voor een aanstormend peloton. ,,Het is heel mooi om hier te winnen, omdat ik hier al lang mijn zinnen op had gezet”, vertelde hij na afloop stralend.

Het was niet alleen door zijn winst een prachtdag voor het Zeeuwse wielrennen. De Omloop van Borsele liet ook op organisatorisch gebied zien hoe de moderne technologie het mogelijk maakt om de koers op afstand te volgen. Dat de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race of Luik-Bastenaken-Luik op tv of via websites is te volgen, is natuurlijk logisch voor een wedstrijd uit de ProTour. Maar ik kon vanmiddag ook de juniorenkoers in Borsele van minuut tot minuut volgen, terwijl ik voor de tv naar Luik-Bastenaken-Luik zat te kijken.

Andy Schleck viert zijn overwinning in Luik-Bastenaken-Luik.

Andy Schleck viert zijn overwinning in Luik-Bastenaken-Luik.

Ik denk dat Mark Rijk daar voor een groot deel achter zit. Hij zorgde zelfs ook voor een interview met de winnaar, maar volgens mij verdient heel het comité een grote pluim voor de manier waarop de Omloop is georganiseerd. En dan spreken we niet alleen van de junioren op zondag, maar ook op de twee andere dagen.

Wat viel er nog meer te melden van het Zeeuwse wielerfront dit weekeinde? Johnny Hoogerland vertelde na Luik-Bastenaken-Luik dat het een ,,verschrikkelijk zware koers” was geweest. En dat hij pas op de Saint Nicolas had moeten passen en uiteindelijk op 2.54 van Andy Schleck toch naar een 59e plaats was gereden.

We mogen dat niet onderschatten in een koers met de wereldtop, waarin zo veel renners de eindstreep niet hebben bereikt en Johnny één plaats achter het grote Nederlandse talent Robert Gesink eindigde en in de groep met het Belgische talent Jurgen van den Broek en de Zweedse belofte Thomas Lövkvist.

Johnny sloot het voorjaar nog niet helemaal af. Hij rijdt de Henninger Turm nog, neemt tussendoor wat rust en verwacht dat hij daarna eind mei weer in de Ronde van België zal verschijnen.

De Wim Hendrikstrofee leverde met Martijn Verschore een sterke winnaar op. Hij won de sprint voor Cornelius van Ooijen. Nick Nieuwdorp reed naar een mooie vijfde plaats in de massasprint. Hij begon er in een goeie positie aan, zou worden aangetrokken door een paar van zijn ploegmaats, maar moest op een kilometer van de streep zelf al gaan.

En tenslotte was er de elfde plaats van Birgit Lavrijssen in het eindklassement van de Omloop van Borsele voor junioren meisjes.

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Actueel, Zeeuwse beloften

2 Reacties op “Prachtdag voor het Zeeuwse wielrennen

 1. Arno

  Proficiat Nick! Dit kunnen alleen de grote jongens. Op voorhand vertellen dat ze gaan winnen. 10 jaar geleden voorspelde FvdB niet alleen dat hij ging winnen maar ook waar hij ging aanvallen. Nick, jij hebt hetzelfde talent. Ga er anders mee om dan FvdB.

  Ook niet te onderschatten: alle vrijwilligers, chauffeurs, verkeersregelaars, etc.etc. Zonder jullie hulp wordt er geen wedstrijd georganiseerd.

  René en Frits bedankt voor de mooie voorjaarsklassiekers / beschouwingen. Op naar de Ronde van Romandië!

  • rschrier

   Hallo Arno,
   leuk dat je regelmatig de site bezoekt. Het ziet er goed uit voor het Zeeuwse wielrennen, met jongens als Hoogerland, Nieuwdorp en straks wellicht Dekkers. Tegenwoordig wordt er bijna elk weekeinde in Zeeland wel gekoerst en de bidonnen vliegen in het rond. Dat doet me denken aan een uitspraak van oud Tour-directeur Leblanc; al is er maar een jongetje dat zo’n bidon oppakt en interesse krijgt in de wielrennerij, dan hebben we al winst geboekt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s