Zeeuw wil negen keer Alpe d’Huez op

Frits Bakker

HOEDEKENSKERKE – Het wordt zijn tweede deelname aan Alpe d’HuZes, maar Rudy de Klerk wil het nog beter doen dan vorig jaar. En toen klom hij al acht keer naar de top van de Nederlandse berg om geld in te zamelen voorhet KWF Kankerfonds. Dit jaar wil de fietser uit Hoedekenskerke de berg, die 12,5 kilometer lang is en in totaal 1100 meter omhoog gaat, negen keer bedwingen. Voor dat doel is hij volop in training, net als de anderen die op 4 juni de loodzware inspanning aangaan.

logo-alpe-dhuzes

Rudy de Klerk tijdens zijn tocht van vorig jaar op Alpe d'Huez.

Rudy de Klerk tijdens zijn tocht van vorig jaar op Alpe d'Huez.

Alpe d’HuZes (tenminste zes keer Alpe d’Huez opklimmen) staat voor de actie die vorig jaar het fantastische bedrag van 3.611.540,62 opleverde. Meer dan drieënhalf miljoen euro dus voor het KWF-fonds, die overhandigd werden met een cheque in de aula van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Rudy de Klerk was toen één van de honderd indivuduele renners, daarnaast reden er 54 estafetteteams mee. Het ziet er naar uit dat er dit jaar 150 individuele rijders zijn en 150 estafetteteams. Het streefbedrag is zes miljoen, wat net als vorig jaar een recordbedrag zou zijn voor een particuliere actie.

Wie Rudy de Klerk wil steunen in zijn actie, kan dat via de site van de actie: deelnemers.alpe-dhuzes.nl/acties/Rudy-de-Klerk/CZ

Wij wensen de 43-jarige Zeeuw nu al veel succes op 4 juni.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Fietsen voor goed doel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s