Dikke banden en snelle vrouwen

door Rene Schrier

 

Via Twitter houdt Johan van Helleman me op de hoogte van interessante dikke banden zaken in Zeeland. Ik doe hem en zijn club waarschijnlijk een beetje te kort als ik het over dikke banden heb. Maar zo bedoel ik het niet. ATB Team X-Treme houdt een leuke activiteit op zaterdag 9 mei op hun mooie parkoers in de bossen van Burgh-Haamstede.

Vandaag zagen we nog in de PZC dat steeds meer vrouwen het fietsen ontdekken, kijk maar naar het artikel over de wielerbabes van Leontien van Moortsel. En X-treme houdt op zijn beurt een kennismakingsdag voor vrouwen.

De tekst van X-treme: ,,Deze mountainbike opstapclinic is speciaal bedoeld voor alle meisjes en vrouwen vanaf 14 jaar die kennis willen maken met mountainbiken. Mountainbike-ervaring is dus niet nodig, maar meisjes en vrouwen met meer MTB ervaring zijn natuurlijk ook van harte welkom. Je raakt tenslotte nooit uitgeleerd! Heb je geen mountainbike en/of helm, geen nood! Deze zijn te leen, dus geef dit door bij je aanmelding.

Waar: De ontvangst is in Restaurant Molenberg, Hogeweg 53, 4328 PB te Burgh-Haamstede. Van daar uit gaat de groep naar het mountainbike parcours in Boswachterij Westerschouwen.
Programma: 9:30-10.00 uur Ontvangst in Restaurant Molenberg met een inleidend praatje bij een kopje koffie of thee. 10:15 uur Ophalen van de mountainbike en helm bij ForestHill buitensport. Na het afstellen van de bikes volgt eerst een instructie veiligheid, remmen & schakelen. 10:30 uur Naar het parcours voor de warming-up en uitleg van diverse MTB technieken. 10:45 uur In verschillende groepjes rijden van een ronde op het parcours met onderweg uitleg en oefenen van de technieken van o.a. schakelen, remmen, klimmen, dalen, bochten rijden en rijden door het zand. Tussendoor een pauze.12:30 uur Evaluatie en afsluiting van de clinic met een bikers “picknick”. 13.00 uur Terug naar Molenberg, inleveren van de mountainbikes en eventueel nog even nagenieten met een drankje op het terras (eigen kosten).
Kosten: Slechts €5,00 inclusief (eventueel) lenen van een mountainbike en helm, bidon met sportdrank/water, sportreep, bikers picknick en verrassingspakket.
Zelf meenemen: Goed humeur en op het weer en activiteit afgestemde kleding en schoeisel.
Aanmelden: Vanaf nu tot uiterlijk 8 mei bij: Johan van Helleman (06-10237554, e-mail. Maar denk er aan VOL=VOL. Maximaal 20 deelneemsters.”

 

Het lijkt me een leuk initiatief al denk ik dat de groep van 20 al snel vol zit. Stuur ons gerust foto’s naar dit weblog tourdezelande@pzc.nl van dit evenement of reageer op dit artikel.

 

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Toeren en trimmen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s