Nick van der Lijke weer succesvol

Frits Bakker

GRONINGEN – De uiterste krachtsinspanning, in de klassieker die zaterdag werd gereden, bracht Nick van der Lijke uit Middelburg de eindzege in de Rabobank ’t Hoogland tweedaagse. In het eindklassement bleef de zeventienjarige Middelburgse belofte zijn ploeggenoot Wouter Haan drie luttele seconden voor.

,,Ik ben er heel blij mee, want het is een wedstrijd die hoog staat aangeschreven”, vertelde hij na zijn overwinning, die tot stand kwam door een vlucht met twee op de slotdag. Nick van der Lijke sprong op een kleine tien kilometer van het einde weg met Rick Ottema, die in de sprint sneller was. ,,Maar omdat we voldoende voorsprong hadden, won ik het eindklassement.”

Nick van der Lijke won een week geleden ook al de Omloop van Borsele na een aanvallende koers. De tweedejaars junior, dit jaar rijdend voor De Volharding, heeft zijn plannen zorgvuldig uitgestippeld. Hij wil over een paar jaar naar het profpeloton en leeft nu al professioneel voor zijn sport.

De Rabobank tweedaagse ging over drie etappes: een korte tijdrit, gewonnen door Oscar Riesebeek, een ploegmaat van Van der Lijke, de tweede etappe door Jeroen Keizer en de derde door Rick Ottema. ,,In de tweede etappe, een criterium, kwam ik op drie kilometer van het einde ten val, maar kreeg ik dezelfde tijd als de winnaar.”

Nick van der Lijke begon aan de slotrit, een klassieker over honderd kilometer, met de 42 seconden achterstand uit de tijdrit. Hij finishte samen met Rick Ottema 52 seconden voor het peloton.

Morgen (maandag) vertrekt de Middelburger met de nationale selectie naar Tsjechië voor een koers over vijf dagen.

Advertenties

4 reacties

Opgeslagen onder Actueel, Zeeuwse beloften

4 Reacties op “Nick van der Lijke weer succesvol

 1. Staf de Moor

  Beste Frits,
  Voordat je met vakantie gaat nog even een herinering aan onze afspraak, n.l.
  Lees het boek van Jan Derksen met band dikte!
  Alvast een fijne vakantie en elke morgen je benen insmeren, het maakt niet uit met wat, want het is toch psychisch!!
  Groetjes ,
  Je spinning instructeur!

  • fbakker

   Ja Staf, je hebt me al zo nieuwsgierig gemaakt, dat ik het absoluut in één adem zal uitlezen. En ik zal er vaak bij bedenken dat jij hem in je jonge jaren hebt ontmoet en verhalen hebt gedaan over je belevenissen in de zesdaagsen van Antwerpen en Gent. Dat alleen al maakt het de moeite waard om me deze wielerlegende nog eens voor de geest te halen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s