Weekje fietsen in hart van Frankrijk

Frits Bakker

TERNEUZEN – Morgen een dagje inpakken, de fiets nog even opknappen en weg zijn we. Voor een weekje fietsen met tien vrienden in het hartje van Frankrijk. We gaan er even tussenuit, aan het eind van de voetbalcompetitie, met de voorjaarsklassiekers net achter de rug en nog net voor de Juniorendriedaagse van Axel die ik nooit een jaar wil overslaan.

Het gebied waar we gaan fietsen ziet er imponerend, maar ook verraderlijk uit voor gewone toerrijders.

Het gebied waar we gaan fietsen ziet er imponerend, maar ook verraderlijk uit voor gewone toerrijders.

Het plan was om een stacaravan van Vacansoleil te huren aan het meer van Anecy, maar één van onze fietsers had een ander idee. Hij wist zich te herinneren dat Rinus van Doorn, een ex-Hoekenees, die ik zelf ook nog kende als een pijlsnelle rechtsbuiten, ooit is weggetrokken uit het Zeeuws-Vlaamse en zich daar in een boerderij heeft gevestigd.

,,Hij verhuurt kamers, waarom gaan we daar niet naartoe?”, zei mijn fietsvriend. We namen contact op, hebben de streek eens goed bestudeerd en binnen een week was alles geregeld. Zaterdag vertrekken we in alle vroegte naar Moulin du Coupied, een klein dorpje in het hart van Frankrijk, de streek Bourbonais in de Auvergne.

De website van Rinus van Doorn en zijn familie http://www.moulinducoupied.com/  heeft ons op voorhand al enthousiast gemaakt.

Over zijn vertrek uit Zeeland schrijft hij: ,,In september van 2000 hebben wij het Zeeuwse platteland door de oprukkende industriële activiteiten en toenemende verkeersdruikte verruild voor een schitterend, rustgevend domein in hartje Frankrijk. Daar bewonen we nu een romantische, authentieke molen, omgeven door prachtige tuinen en weiden in het glooiende, vulkanische Centre de France.”

Rinus van Doorn is er een meester in om de mensen naar zijn vakantieoord te lokken. ,,Het voorseizoen is indrukwekkend, als de natuur ontwaakt, het jonge groen ontluikt en de tuin zich in al zijn kleuren begint te tonen. Dan zijn er de geluiden van zangvogels (nachtegalen), kikkergekwaak en de geboorte van jonge lammetjes, eendjes en veulentjes.”

Het najaar heeft er ook zijn ongekende charmes. ,,Dan kunnen mensen er op uittrekken met een gids, de bossen in, op zoek naar eetbare paddestoelen, en in de nachtelijke duisternis luisteren naar de bronstroep van de herten.”

Kortom: als dat geen mooie fietsvakantie wordt.

We hebben een planning gemaakt om elke dag tussen de 100 en 120 kilometer te rijden en de rest van de dag echt vakantie te vieren. Ik heb Rinus gevraagd of er een mogelijkheid is om over de ervaringen per dag, of per twee dagen verhaal te doen op het weblog. Dat zou kunnen, zei hij, maar de computer doet het niet altijd. Het gebeurt ook dat hij telefonisch dagenlang van de buitenwereld is afgesloten.

We gaan niettemin proberen om af en toe eens iets van ons te laten horen.

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Actueel, Toeren en trimmen

2 Reacties op “Weekje fietsen in hart van Frankrijk

  1. Kijk, als je naar de Auvergne gaat, ook even hier: http://www.brenazet.nl

  2. kijk frits dat ziet er goed uit
    doe maar elke dag een berichtje [spaart me telefoon kosten aan es]
    voor de rest een goede vakantie
    en laat je niet gek maken daar door de niet fietsende vrouwen
    grz wallie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s