Matige tijdrit voor Van der Lijke

Frits Bakker

MOST – De renners uit het voormalige oostblok drukken nog altijd een stempel op de Vredeskoers, die woensdag van start is gegaan en tot zondag duurt. De Duitser Nikias Arndt, met roots in het oosten, won vanmorgen een tijdrit over elf kilometer voor de Rus Victor Manakov en de Pool Lukasz Wisniowski. Van de Nederlanders was Wilco Kelderman op elf seconden de beste.

Het klassement wordt vanmiddag verder gemaakt in een etappe over rond de 80 kilometer. Nick van der Lijke hoopt daar weer iets beter uit de voeten te kunnen dan vanmorgen in de tijdrit. De zeventienjarige Zeeuw is een aanvaller pur sang, maar het tijdrijden gaat hem nog niet zo af dat hij zich tot de besten mag rekenen. Dat blijkt ook uit de 29e plaats van vanmorgen in de Vredeskoers op 50 seconden van de winnaar.

Zijn ploeggenoten Wilco Kelderman en Wouter Haan (tiende) handhaafden zich redelijk in het klassement. De Belg Guillaume van Keirsbulck, winnaar van Parijs-Roubaix dit jaar en ook één van de grote kanshebbers in de Juniorendriedaagse van Axel, reed naar een keurige zesde plaats.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Junioren en nieuwelingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s