Startgeld voor Armstrong

door René Schrier

Het is allemaal in de sfeer van gefluister. Maar dat is een sfeer die tegenwoordig kennelijk bij de wielrennerij hoort. Zo hoorde ik tijdens het verslag op de Belgische televisie van de tweede etappe van de Giro dat Lance Armstrong startgeld zou hebben gekregen voor de Italiaanse rittenkoers. Maar er werd bij gezegd dat dit uit het geruchtencircuit zou komen.

Krijgt Armstrong miljoenen startgeld of is het slechts drinkgeld?

Krijgt Armstrong miljoenen startgeld of is het slechts drinkgeld?

Dat wekte natuurlijk mijn nieuwsgierigheid. Dus ik ben eens gaan zoeken op internet. Dat hoefde niet lang te duren. Het blad Cycling Weekly gaf op zijn website een deel van een interview met Armstrong weer en daarin werd ook ingegaan op het mogelijke startgeld. Het blad noemde een bedrag van 2 miljoen dollar. Volgens Armstrong komt het bericht van de krant Tuttosport, de concurrent van Gazetta dello sport, de krant die de Giro organiseert. Tussendoor zijn er ook nog de verhalen over het dreigende bankroet van de ploeg waar Armstrong voor rijdt, Astanana, en de pogingen van de Amerikaan om zelf een team op poten te zetten. Het is al geen geheim meer dat hij bezig is om geld bij elkaar te krijgen om Astana  over te nemen.

En dan is er ook nog de aankondiging vrijdag van de organisatoren van de giro dat ze een vierjarig contract hebben afgesloten met de grote Amerikaanse televisiezender NBC dat die de Giro uit zullen zenden in de VS. Maar die willen natuurlijk wel grote Amerikaanse namen. Zo valt de puzzel een beetje in elkaar. Leuk voor Middelburg trouwens, als het allemaal waar zou zijn. Maar een Zeeuwse Giro-variant. Ik ben nog steeds wantrouwig.

Drugs (Tom Boonen) en rock-and-roll (de Amerikanen) hebben we inmiddels. Nu de sex nog.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Ronde van Italie, Ronde van Italie in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s