Van der Lijke tiende

door René Schrier

Een verdienstelijke tiende plek in het algemeen klassement heeft de Middelburger Nick van der Lijke uiteindelijk in de Vredeskoers in Tsjechië mee weten te pakken. De hele week zat hij kort in het klassement. Zo eindige hij vandaag nog als tiende in de etappe. De Nederlanders deden het toch niet slecht. Ploeggenoot Wilco Kelderman van Van der Lijke haalden vandaag een vijfde plaats en de Barnevelder eindigde eindigde uiteindelijk derde in het algemeen klassement. Daar komt bij dat Daan de Groot,eveneens van UWTC de Volharding, in de etappe van vandaag zevende werd. Kortom de Volharding hoeft niet ontevreden te zijn in het Oostbnlok geweld.

Dichterbij huis lijkt het alsof  in Yerseke een nieuwe generatie sterke fietsers is opgestaan. Natuurlijk denken we aan Johnny Hoogerland. Maar de Middelkamp nieuwelingen doen het ook niet slecht. Peter Blok uit Yerseke werd gisteren vijfde in de Flevotour. Dorpsgenoot Kees van Damme moest zich tevreden stellen met een 48-ste plek. Maar daar staat weer een  15-de plek van George van Koeveringen uit Kapelle tegenover. De rit eindigde in eeen massasprint en dat is ook vaak net een loterij.

Verder werd een andere nieuweling van Middelkamp, Boaz Bal uit Zierikzee, verdienstelijk tweede in het Belgische Maria Aalter.

En ook van het damesfront goed nieuws. Baukje Doedee heeft de Ronde van Nieuw-Vossemeer gewonnen. De 32-jarige renster van Rabo Lady Force, die in augustus 2008 na een afwezigheid van vijf jaar weer begon met wielrennen, won voor de eerste keer na haar comeback. Het was al wel de vierde podiumplaats van dit seizoen voor Doedee. Ze kwam solo aan bij de finish.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s