Promotie voor Zeeland als fietsprovincie

Frits Bakker

GOES – De Goese burgemeester D.J. van der Zaag is er trots op dat zijn stad op zaterdag 13 juni niet alleen finishplaats is voor de Delta Tour Zeeland voor profs, maar die dag ook het middelpunt van de ‘kleine Ride for the Roses’, waarvoor zo’n 2500 deelnemers worden verwacht. Hij benadrukt dat het een prachtig initiatief is van de organisatoren om na de succesvolle Ride for the Roses van vorig jaar in samenwerking met Delta dit jaar topsport en recreatieve breedtesport te verenigen op een dag die veel Zeeuwse fietsers op de been zal brengen.

De organisatoren van de Delta Toertocht kregen dezer dagen de volgende mail van de burgemeester:

Op zaterdag 13 juni gaat voor het eerst de Ride for the Roses Toer van start in het kader van de Delta Prof Ronde. Het doorslaande succes van de Ride op 31 augustus 2008 in Goes is de aanleiding geweest om de link te leggen tussen de Delta Prof Ronde en een ‘provinciale’ Ride in Zeeland.

Een kern uit het lokale comité van 2008 organiseert deze Ride. Het enthousiasme van 2008 kan zo zijn weg vinden, ook naar de toekomst. Het comité onder aanvoering van Cees Bal als voorzitter en Theo Schouwenaar als drijvende kracht, zal borg staan voor een klinkende organisatie, waarbij ik zeker niet de overige comitéleden te kort wil doen want ook zij staan ieder op hun eigen terrein hun ‘mannetje’. Met de ervaring van 2008 moet het zeker lukken deze eerste Delta Ride tot een succes te maken. Met 2500 deelnemers als perspectief zal dat zeker lukken.

Ik ben zeer verheugd over de adoptie van deze provincie Ride door Delta en de Delta Prof Ronde. Hiermee laat ons multi utilitybedrijf zien dat zij met beide benen in de Zeeuwse samenleving wil staan.

Onze provincie wederom promoten als fietsprovincie en tegelijkertijd geld inzamelen voor het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) voor onderzoek om kanker te bestrijden, is een lovenswaardige combinatie. Ik spreek dan ook de hoop uit dat er een langdurige band mag ontstaan tussen Delta en de Ride om op deze manier onze betrokkenheid met het KWF gestalte te geven. Iedereen die zich hiervoor in wil zetten verdient een gouden pluim.

Ik reken op 13 juni op een spannende finish van de Delta Prof Toer in Goes en op een zonnige dag voor de 2500 deelnemers aan de Ride for the Roses Zeeland met een schitterende opbrengst voor het KWF.

Drs. D.J. van der Zaag,

burgemeester Goes.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Delta Toertocht, Fietsen voor goed doel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s