Ronde van België komt dicht langs Zeeland

Frits Bakker

TERNEUZEN – De Zeeuwse wielerfans hoeven volgende week maar een klein uitstapje te maken om het profpeloton voorbij te zien razen. De Ronde van België gaat woensdag (27 mei) van start in Tervuren en rijdt in de twee dagen daarna een etappe van Buggenhout naar Knokke Heist en op vrijdag van Knokke naar Temse. Vooral in die derde etappe loopt het parkoers dicht langs Zeeuws Vlaanderen.

Gret van Avermaet is één van de grote kanshebbers in de Ronde van België.

Gret van Avermaet is één van de grote kanshebbers in de Ronde van België.

Niet zo lang na de start in Knokke passeert het peloton langs de onderkant van Sluis, daarna gaat het richting Maldegem, Eeklo, langs de zuidkant van Zelzate naar Sint Gilles Waas om daarna nog een lus te maken langs Sint Niklaas naar de finishplaats Temse. Voor de liefhebbers dus maar een klein ritje met de auto, met de racefiets kan natuurlijk ook.

 

De Ronde van België, vorig jaar gewonnen door Stijn Devolder, gaat in totaal over vijf etappes en eindigt met een tijdrit over ruim zestien kilometer in Herzele. Stijn Devolder behoort dit keer niet tot de deelnemers, Tom Boonen vanzelfsprekend na het tumult rond de kopman van Quick Step o0k niet. Het zal in die ploeg moeten komen van de Sebastien Rosseler en de sprinter Wouter Weylandt.

Rabobank komt onder andere met Lars Boom, maar ook met Nuyens en de sprinter Brown. De sterkste ploeg op papier is Silence Lotto, dat met Greg van Avermaet wellicht de grootste kanshebber in de ploeg heeft. Katyusha komt met McEwen en Ivanov.

Johnny Hoogerland stond aanvankelijk opgesteld in de ploeg van Vacansoleil, maar de Zeeuw komt vermoedelijk niet aan de start. Hij is gisteren naar Frankrijk vertrokken voor zijn eerste koers na Frankfurt. Twee weekjes rust hebben Hoogerland goed gedaan. Hij heeft een lichte blessure aan het zitvlak kunnen laten herstellen en is helemaal fit voor het Circuito Loraine (de Omloop van Lotharingen), die vandaag van start is gegaan en vijf dagen duurt. In plaats van de Ronde van België rijdt Hoogerland vrijwel zeker de Ronde van Luxemburg van 3 tot en met 7 juni.

Het etappeschema van de Ronde van België:

27/5 – 1e rit Tervuren-Tervuren (185,4 km)
28/5 – 2e rit Buggenhout-Knokke/Heist (191,8 km)
29/5 – 3e rit Knokke/Heist-Temse (181,7 km)
30/5 – 4e rit Fléron-Fléron (174,5 km)
31/5 – 5e rit Herzele (t)(16,7 km).

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s