Dylan van Baarle leider in Driedaagse Axel

Frits Bakker

AXEL – Zeventien is hij pas, uit Zoetermeer, eerstejaars junior met de gave om verschrikkelijk hard te fietsen. Dat deed hij vanochtend in de korte tijdrit in de Juniorendriedaagse van Axel. Dylan van Baarle won met een gemiddelde van 48.520 per uur. Toen hij door de finish reed op de Westsingel, kreeg hij een applausje van zijn concurrenten.

juniorenaxel2009

Dylan van Baarle gaat als leider de slotdag in, die traditioneel in de Vlaamse Ardennen wordt gereden. De concurrentie ligt op de loer, dus het belooft een prachtige rit te worden over die pittige Vlaamse hellingen. Jasper Bovenhuis, de winnaar van vorig jaar, volgt op negen seconden, Michael Koch op achttien en Niklas Arndt op 21 seconden. Vooral die twee Duitsers lijken dan ook uiterst gevaarlijke rivalen voor de eindoverwinning in de Axelse driedaagse.

Niklas Arndt, die vanochtend tweede werd in de tijdrit, won vanmiddag de derde etappe in een sprint, waarin ruim honderd renners dezelfde tijd kregen. Toch druppelden de renners een voor een binnen, na een grote valpartij op de kasseien van de Plattedijk, drie kilometer voor de finish.

juniorenaxel20092

De Zeeuwse inbreng kwam verrassend van de Middelkampers Niels Voet en Joeri Kasper, die zich in de verregende etappe keurig in de voorste gelederen handhaafden. De vier andere Middelkampers staakten de strijd. Brian van Goethem werd voorlaatste op ruim elf minuten van de winnaar. De Sluiskillenaar reed in de ochtenduren wel een voortreffelijke tijdrit, waarin hij de 29e tijd neerzetten.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Actueel, Junioren en nieuwelingen

Een Reactie op “Dylan van Baarle leider in Driedaagse Axel

  1. Arno

    Mooi koers die 3-daagse. Maar wat is dat toch met al die valpartijen? Ieder jaar weer is het prijs. Ligt het aan de renners, het parcours?

    Nick van der Lijcke heeft een verstandige keuze gemaakt door niet te kiezen voor de 3-daagse maar voor een buitenlands programma.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s