Drukke weken voor Nick van der Lijke

Frits Bakker

PUURS – Hij is vorige week teruggekeerd van de Drei Etappen Rundfahrt, waar hij een derde en vijfde plaats haalde en vierde werd in de eindstand. ,,Ik was er meer dan tevreden over”, zei Nick van der Lijke achteraf. Zaterdag reed hij alweer een UCI-koers in België over 140 kilometer met een sterk deelnemersveld. Hij werd derde achter Stefan van Zummeren en Roman Vanstaen.

Spijt dat hij niet in de Juniorendriedaagse van Axel is gestart, heeft hij geen moment gehad. De Middelburger: ,,Het blijkt achteraf ook weer een goede keuze, want ik hoorde van mijn ploegmaats dat het behoorlijk gevaarlijk was. Ze werden door valpartijen uitgeschakeld. Wouter Haan heeft de koers niet uitgereden, terwijl hij toch één van de kanshebbers was.”

Van der Lijke reed in de Klein Brabant Classic zaterdag de hele dag voorin. Hij was mee met de eerste kopgroep, waarin ook drie ploegmaats zaten. ,,We werden na 65 kilometer teruggepakt.” In de vlucht die daarna ontstond, glipte de Middelburgerook weer mee. ,,Het werden, nadat er nog eens tien bijgekomen waren, uiteindelijk zestien man. In de laatste ronde keek iedereen naar mij. Twee man sprongen weg, die bleven vooruit. Ik won de sprint van de achtervolgers en werd derde.”

Maandag is Van der Lijkes volgende koers: het districtskampioenschap in De Wijk. Daarna komt hij in actie in de Beker van België, van 11 tot en met 14 juni in de Tour de Lorraine en een week later in het NK op de weg.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Junioren en nieuwelingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s