De Giro komt volgend jaar definitief naar Nederland

Frits Bakker

MIDDELBURG – De eerste berichten over de start van de Ronde van Italië in 2010 sijpelen langzaam door. Vanmiddag om 12.00 uur is het contract getekend voor de eerste drie dagen, die het Giropeloton in Nederland zal rijden. De definitieve beslissing daarover werd op de slotdag van de Giro van dit jaar genomen, de contracten getekend op de Pizza Venetia in Rome. Cees Priem, die met delegaties van Amsterdam, Middelburg en Utrecht was afgereisd: ,,We hebben de contracten binnen, een prachtig succes voor Nederland.”

Volgens de bron Wielermagazine duurde het in werkelijkheid nog tot gisteravond, voordat RCS, de organisatie van de Giro d’Italia, feitelijk rond kwam met de Nederlandse organisatie. ,,Stevige hobbels in het traject waren onder meer de prijs die de NOS voor het Giro-pakket wilde betalen en een aantal misverstanden tussen de Nederlandse en de Italiaanse organisatie”, aldus Wielermagzine.

Cees Priem haalde in Venetië de Giro naar Nederland.  Foto Frits Bakker

Cees Priem haalde in Venetië de Giro naar Nederland. Foto Frits Bakker

Cees Priem is namens Libéma Profcycling verantwoordelijk voor het binnenhalen van de start van de Giro. Het is weer een groot succes voor de Zeeuwse ex-renner en -ploegleider, die vorig jaar al namens Libéma Profcycling samen met de Gemeente Apeldoorn en de KNWU een succesvolle lobby afrondde voor het WK baanwielrennen 2011 in Omnisport Apeldoorn, dat eveneens een onderdeel is van Libéma.”

Cees Priem was vanmiddag in Rome onder meer vergezeld van de Middelburgse burgemeester Koos Schouwenaar. Priem: ,,De directeur van de Giro, Angelo Zomegnan, komt eind juni naar Middelburg om naar de finishlocatie te kijken. Het kan er zelfs nog wel eens op uitdraaien dat de proloog niet op zaterdag 8 mei, maar op vrijdag 7 mei is in Amsterdam. En dat Middelburg finishplaats is op zaterdag 8 mei of op zondag 9 mei. Dat zullen we nu heel snel te weten komen.”

fotos van venetie 050

Cees Priem werkt al enige tijd samen met de organisator van de Giro d’Italia. Hij twee maanden geleden met delegaties van Amsterdam, Middelburg, Terneuzen en Gent naar de presentatie van de Giro van 2009 in Venetië om te lobbyen voor de start van volgend jaar. Het leek nog af te hangen van het contract met de NOS, maar het bijzondere uitstapje van de Giro naar Nederland is nu dus zeker.

Na de start in Groningen in 2002, is het de tweede keer dat de Giro d’Italia in Nederland zal starten. Naast Amsterdam was ook Den Haag kandidaat om als startplaats van de Giro te fungeren, maar RCS heeft uiteindelijk voor Amsterdam gekozen. Het parkoers van de eerste etappes wordt op een later moment nader bekendgemaakt. De start zal op zaterdag 8 mei of op vrijdag 7 mei 2010 plaats vinden.

Na de start van de Vuelta in september 2009 en de Tour in juli 2010 is het daarmee de derde grote ronde die in één jaar tijd in Nederland zijn Grand Départ beleeft. Drukke tijden voor Libéma, dat zich naast het wielrennen ook bezig houdt met vakantie- en attractieparken, beurzen en evenementen.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Actueel, Giro, Ronde van Italie

Een Reactie op “De Giro komt volgend jaar definitief naar Nederland

  1. Ben Blok

    hallo,
    klopt dit nu? Cees Priem was vanmiddag in Rome onder meer vergezeld van de Middelburgse burgemeester Koos Schouwenaar. Priem: ,,De directeur van de Giro, Angelo Zomegnan, komt eind juni naar Middelburg om naar de finishlocatie te kijken. Het kan er zelfs nog wel eens op uitdraaien dat de proloog niet op zaterdag 8 mei, maar op vrijdag 7 mei is in Amsterdam. En dat Middelburg finishplaats is op zaterdag 8 mei of op zondag 9 mei. Dat zullen we nu heel snel te weten komen.”

    ====================

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s