Menchov valt, Middelburg staat

Frits Bakker

ROME – Op de Piazza Venetia sprak Koos Schouwenaar verlossende woorden. ,,Ja, de Giro komt naar Middelburg, ik hoop op zaterdag en anders zeker op maandag.” Hij had een ritje meegereden in de slotrit, maar moest tijdens de rit van Denis Menchov weg om zijn vliegtuig terug naar Nederland te halen. En terwijl de Rus op de grond lag en in grote paniek rechtsprong om op een andere fiets de finish te halen, zat de Middelburgse burgemeester al in de taxi naar het vliegtuig.

 ,,Hij heeft toch wel gewonnen zeker hè”, vroeg hij, onwetend over de sensationele finale. Ja, Menchov had uiteindelijk nog wel gewonnen, omdat hij een fantastische tijdrit reed. Maar even was er in het Zeeuwse het gevoel van: Menchov valt, Middelburg staat. We mogen wel zeggen: staat als een huis. Want het wordt een prachtige wielerdag volgend jaar, met vermoedelijk de start van de Giro met een proloog op vrijdag 7 mei in Amsterdam en daarna op zaterdag 8 mei een etappe van Amsterdam naar Middelburg.

Denis Menchov won in een sensationele slottijdrit de Giro.

Denis Menchov won in een sensationele slottijdrit de Giro.

Het definitieve parkoers zal later bekend worden. Angelo Zomegnan, de directeur van de Giro, komt na zijn vakantie naar Nederland om de details verder te regelen. ,,Ik verwacht hem zo rond de 10e juli, omdat hij tot 4 juli vakantie viert”, zei Schouwenaar gisteren vanuit Rome.

Advertenties

4 reacties

Opgeslagen onder Actueel, Giro, Ronde van Italie

4 Reacties op “Menchov valt, Middelburg staat

 1. Arno

  Heel fijn dat de Giro naar Nederland komt. Zeker nu Denis M. gewonnen heeft. Jammer dat de Taliban van de christenen liever geen etappe heeft op zondag.

  Zeg burgemeester, terugvliegen op zondag uit Italie, kan dat eigenlijk wel? En die taxichauffeur die u naar het vliegveld heeft gereden? Heeft hij/zij geen recht op zondagsrust?

  Wie zorgt er eigenlijk voor dat u vanavond voor u gaat slapen het toilet kan doorspoelen en uw wekkerradio het doet? De kabouters?

  Een groot wijsheer heeft ooit gezegd: “democratie is de dictatuur van de minderheid”

 2. Zacheus

  God, gottegod god god.
  Ik hoop van harte dat die Schouwenaar daar in Rome toch niet moeilijk heeft lopen doen over een eventuele aankomst van de Giro in Midddelburg op zondag.
  Het zal toch niet waar zijn zeker dat hij terwille van een minderheidsgroepering van hriffo’s in Middelburg, heeft zitten pleiten voor een aankomst op zaterdag of dan maar maandag?
  In dat geval: ROMEINEN…….. ik schaam me!
  Bij de aankomst van Giro in Middelburg verstop ik me wel in een boom.

 3. Zacheus

  Omroep Zeeland en Het Zeeuws Museum hebben de handen in elkaar geslagen en zich gestort op de geschiedenis van het Zeeuwse wielrennen. Trugkieke besteedt in de maand juni vier aflevering aan het grootse wielerverleden van Zeeland.
  wielrenners langs de dijken en altijd maar in die wind. Stoempen, snuiven en afzien.
  In de vier afleveringen zien we beelden van knokkers, doorzetters, volhouders en helden. We zien Theo, Jan, Jo Cees en Kees op de fiets door de polder en rond de kerk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s