Hoogerland zesde in Gullegem, Van de Kooster wint in Axel

Frits Bakker

AXEL/GULLEGEM – Het Zeeuwse peloton van elites reed vanavond door de straten van Axel, in het Belgische Gullegem reden de profs een veredeld criterium. Tom Boonen maakte er weer eens zijn opwachting en eindigde in het peloton. Zijn ploegmaat, de sprinter Wouter Weylandt, won de koers in de sprint voor Stefan van Dijk en Roy Sentjens. Johnny Hoogerland reed naar een mooie zesde plaats.

Het criterium van Gullegem trekt jaarlijks heel wat toppers en vooral prominenten buiten de koers. Carlos de Meulenaere is een heel jaar op pad om voormalige topwielrenners naar zijn wedstrijd te lonken. Hij verkoopt Vip-plaatsen voor een aardig bedrag en stelt de gasten een diner aan dezelfde tafel met wielerhelden uit het verleden in het vooruitzicht.

Het palmares ziet er aardig uit, ook nu kwam er een aardige winnaar uit de bus. Het liep op een sprint uit, maar in de aanloop daarna werd er keihard gestreden om voorin te blijven. Johnny Hoogerland eindigde niet eens zo ver van de gepatenteerde sprinters.

Johnny van de Klooster reed vanavond met een korte solo naar de overwinning in Axel, waar 45 renners aan de start stonden. Het criterium, dat door de binnenstad gaat, werd aantrekkelijk gemaakt door veel premiesprints. Op het eind van de koers was er zelfs nog een verrassingsprijs, geschonken door het befaamde Watertorenoverleg. Die ging naar de laatste renner die over de finishlijn kwam, de Zeeuw Alex Gresnigt.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Wielersfeer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s