We zijn er klaar voor

door René Schrier 

Het is geen vier weken meer voor de Tour de France in Monaco begint en zo langzamerhand beginnen we er klaar voor te raken. In Nederland en Frankrijk komen in de schappen van de tijdschriftenwinkels steeds meer blaadjes over La Grande Boucle te liggen. Soms is het ene blad een kopie van het andere tijdschrift en soms zijn er aardige dingen in te lezen. Sommige mensen beginnen al aan hun toer-toto’s te denken. Zelf ben ik daar altijd erg laat mee.

Er wordt heel wat over de Tour de France geschreven.

Er wordt heel wat over de Tour de France geschreven.

De Fransen zelf lopen nog niet  erg warm voor dit  wielergebeuren. Momenteel is de Dauphiné Libéré bezig, maar in de plaatselijke kranten in Zuid-Frankrijk is er maar weinig over terug te vinden.

Toch zijn ze allemaal weer present als het spektakel zaterdag 4 juli losbarst. De grote televisieschermen op de campings, de duizenden langs de weg en kranten die er vol van staan.

Nu beheerst vooral het in de Atlantische Oceaan neergestorte vliegtuig de Franse media.

Gelet op de voortekenen zal vooral de Mont Ventoux, de reus van de Provence, een belangrijke rol gaan spelen. Het is niet niks dat deze berg op de voorlaatste en eigenlijk de laatste echte wedstrijd dag is geprogrammeerd. Dat belooft wat. Hoewel, de Tour kennende, zijn er misschien al weer lang andere affaires die deze berg in de schaduw zullen zetten. Lance Armstrong heeft via Twitter aangekondigd, zie eerder op dit blog, daar te zullen aanvallen. Of dat dan nog zin heeft, we zullen het zien.

Zelf was ik er tijdens de passage van de Tour in 2000, toen Armstrong en de inmiddels overleden Marco Pantani, er hun strijd uitvochten. Ook daarvan was eerder al een filmpje te zien op dit blog.

Morgen ga ik er alvast eens kijken. Even wat sfeer proeven en de berg eens in alle rust naar boven rijden, Want zaterdag 25 juli zal het er een gekkenhuis zijn. Ik ga helemaal naar boven. Met de auto.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Tour de France

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s