Sander Stiegelijk rijdt weer eens topdrie

Frits Bakker

SLUISKIL – Met de sterke opleidingsploeg van Jovan rijdt de Zeeuwse wielrennern Sander Stiegelis al een paar weken de grotere koersen. ,,Daarin is het moeilijk om als jonge renner van negentien in de top te finishen”, vertelde hij vanavond. Maar toch kon hij weer eens een uitslag in de topdrie melden. ,,Ik ben tweede geworden in Eeklo, in een gesloten criterium, zoals dat heet.”

,,En ik heb Frank Vandenbroucke geklopt, of kent u die niet.” Wat een vraag eigenlijk, Sander Stiegelis, maar het zal wel komen door je jeugdige leeftijd. Want hoewel hij zelden meer vooraan rijdt in een koers is Frank Vandenbroucke toch nog altijd één van de meest spraakmakende wielrenners die België kent.

Kijk bijvoorbeeld maar eens op You tube, op een filmpje dat u kunt zien als u Ale jet intikt. Dan verschijnt er bovenaan een fantastische imitator, Jonathan Bockstael, in een café met mensen op de achtergrond en met Frank Vandenbroucke als aangever. Jonathan, artiestennaam Jones, kan overigens nog veel meer mensen imiteren, zoals Patrick Lefevere, Bart Wellens, Trond Sollied en Michel Wuyts, maar op zijn best is hij als hij Frank Vandenbroucke in dat typische taaltje nadoet.

Dus voor eens en voor altijd, Sander Stiegelis, Frank Vandenbroucke is een beroemdheid. En jij hebt hem dus geklopt vandaag in de sprint in Eeklo vandaag.

De Sluiskillenaar vertelde over de koers: ,,Er was één renner weg, Kevin Eeckhout, een plaatselijke renner. Maar als de finish tien meter verder had gelegen, was ik nog over hem heengegaan. Frank Vandenbroucke werd tweede in de pelotonspurt en derde in de einduitslag. Stiegelis: ,,Ik hoorde waarom Vandenbroucke aan de start kwam, hij kreeg een startgeld van 500 euro.”

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Actueel, Zeeuwse beloften

Een Reactie op “Sander Stiegelijk rijdt weer eens topdrie

  1. van hecke henri

    heel mooie sprint van stiegelis; het was evenwel jehudi schoonakker die won, en weet je ook waarom: frank vdb woonde enkele maanden in oosteeklo, bij de familie schoonakker; jehudi demareert en frank stop netjes af in de laatste ronde, leuk toch; dat soort wielrennen is nog altijd van hetzelfde allooi, en volk dat er was…en dat startgeld, dat werd toch verteld…

    p.s. het gaat veel beter met kurt hovelinck, hij wordt behandeld door frank wezenbeeck, een topkine (kaa gent) die individuele begeleiding geeft, enkel aan topsporters; zijn besluit staat vast: hij zal altijd een helm dragen, ook op training !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s