Tour de France dagelijks live op Radio 1 te volgen

Frits Bakker

TERNEUZEN – Zo af en toe rijden we wel eens naast elkaar als ik met de auto een etappe in de bergen volg. Guido van Calster, vroeger een zeer respectabel profrenner, later de rechterhand van Cees Priem bij TVM, als motorrijder, Gio Lippens achterop als verslaggever van de NOS. Het is een twee-eenheid geworden in de Tour de France. Guido van Calster vertelde vorig jaar nog ergens voor de start van een etappe: ,,Goh, wat heb ik in het begin afgezien zeg, want op de fiets een Tour rijden is zwaar, maar op de moto….”

De NOS volgt de Touretappes onder meer vanaf de motor

De NOS volgt de Touretappes onder meer vanaf de motor

 

De voorbereidingen voor de Tour de France zijn in volle gang, vandaag onder meer met een etappe op de Mont Ventoux in de Dauphiné Libéré, maar ook de televisiestations, de radioverslaggevers en de krantenjournalisten maken zich zachtjesaan weer al op voor het drie weken durende spektakel.

NOS Radio stuurde ons vandaag het programma, dat dagelijks op Radio 1 is te beluisteren.  Voor de Tourvolgers die nu al benieuwd zijn… Zo zien de programma’s eruit:

Van zaterdag 4 tot en met zondag 26 juli staat NOS Radio weer volop in het teken van de Tour de France 2009. Vanwege het succes van vorig jaar is ook dit jaar weer iedere ochtend ‘De Tour ontwaakt’ te beluisteren in het NOS Radio 1 Journaal.

Iedere middag gedurende de Tour is NOS Radio Tour de France waarin live het etappeverslag te beluisteren is. In het radioprogramma NOS Avondetappe wordt teruggeblikt op de etappe van die dag, aangevuld met achtergronden en interviews.

NOS Radio Tour de France is van 14.00 tot 18.30 uur op  Radio 1) Alle etappes zijn live te volgen in die middaguitzending. Gio Lippens verzorgt het finishverslag met naast hem wielrenner Aart Vierhouten in de rol van co-commentator. Net als vorig jaar zorgt Sebastiaan Timmerman voor het verslag vanaf de motor.

Voor en na de etappe maken verslaggevers Steven Dalebout en Jeroen Wielaert interviews en reportages. De presentatie vanuit Hilversum wordt verzorgd door Jurgen van den Berg (14.00-16.00 uur) en Tom van ’t Hek (16.00-18.30 uur). Op de eerste dag van de Tour is de uitzending tot 20.00 uur.

Naast het live verslag kent NOS Radio Tour de France een aantal vaste onderdelen. Zo is er dagelijks het overzicht van de Franse kranten en geeft NOS-presentator en Frankrijkkenner Philip Freriks een sfeertekening van de regio. Diverse gastcolumnisten verzorgen een bijdrage met dit jaar journalist en columnist Armand Schreurs, stand-up comedian Cindy Pieterse en BNN-presentator Filemon Wesselink.

Als afsluiting van het programma geeft oud-wielrenner Henk Lubberding dagelijks een nabeschouwing van de gereden etappe. Luisteraars in Europa kunnen NOS Radio Tour de France tussen 14.00-18.00 uur volgen via de Wereldomroep. De frequenties en meer informatie staan op www.wereldomroep.nl/gids.

Verslaggever en commentator Gio Lippens doet zijn bijdrage vanaf het Départ. Verder wordt in de Tour ontwaakt de Tourartiest van de dag bekend gemaakt door muzieksamensteller Len Doens. Deze artiest staat later op de dag centraal in de uitzending van NOS Radio Tour de France.

NOS Avondetappe (22.00-23.00 uur, Radio 1) wordt dit jaar voor de twaalfde keer uitgezonden. Presentator Jurgen van den Berg blikt vanuit de studio in Hilversum terug op de etappe van de dag. Daarnaast zijn er interviews, achtergronden en een analyse van oud-renner Bart Voskamp te beluisteren.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Reportage, Tour de France

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s