Delta Tour mag zijn huidige status koesteren

Frits Bakker

MIDDELBURG – Kan het nog mooier, een Zeeuwse ronde met redelijk wat grote namen, twee of drie topsprinters, een Italiaan die wereldwijd een reputatie heeft en een paar Zeeuwse jongeren in de spits van de wedstrijd? De Delta Tour Zeeland, in het UCI-klassement ingedeeld voor de Europe Tour, mag buitengewoon tevreden zijn met de huidige status van de koers. De organisatie straalde dat zondagavond ook uit. Ronald Apers beseft ook wel dat de doelstelling, die twee jaar geleden werd uitgesproken (minstens acht ProTour ploegen aan de start en ooit een promotie naar de ProTour) welhaast onmogelijk is te realiseren.

Alessandro Petacchi wordt geïnterviewd na de zondagetappe in Terneuzen. foto Marc van Hecke

Alessandro Petacchi wordt geïnterviewd na de zondagetappe in Terneuzen. foto Marc van Hecke

Alessandro Petacchi demarreert op de Plattendijk in Axel. foto Wally de Groote

Alessandro Petacchi demarreert op de Plattendijk in Axel. foto Wally de Groote

Wat er vrijdag, zaterdag en zondag rondreed over de Zeeuwse wegen is op zich al van een hoog gehalte. En natuurlijk is het nog mooier om ook nog een Tom Boonen, een Robert Gesink of een Oscar Freire aan de start te krijgen. Die zijn evenwel in voorbereiding op de Tour en vinden in Zeeland niet het terrein waar ze kracht en conditie op kunnen doen.

Henk Remijnsen, ex-consul en voormalig voorzitter van het Zeeuws Vlaamse wielerweekend, wandelde zondagmorgen door het rennersdorp, raakte even aan het filosoferen en stelde vast: ,,Wat ze nu hebben aan kwaliteit, is het hoogst haalbare. Het is een prachtig veld als je in ogenschouw neemt wat er op dit moment verder in de wereld rijdt. En laten we eerlijk zijn: voor Zeeland is dit een topkoers, maar op de internationale kalender staan zo veel van dit soort wedstrijden. Dus laten we maar heel blij zijn met wat we hier hebben.”

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Delta Tour Zeeland, Reportage, Zeeuwse koersen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s