Slijterijmeisje doet iets in wielrennen

door Frits Bakker

TERNEUZEN – Het slijterijmeisje, dat een reputatie heeft op Twitter en als winnares van de Social Media Award 2009, doet iets in wielrennen. Ik weet nog niet precies wat, maar dat zal wel duidelijk worden in de komende weken. Het is in elk geval zo dat ze me wees op de mooie website van de jeugdrenners van de Wielervereniging Zeeuws Vlaanderen. Daarop kunnen ze zelf foto’s en video’s inbrengen. ,,Ik heb een oproep geplaatst”, schrijft Petra de Boevere, ,,en ze hebben gelijk gereageerd, het wordt een prachtige site.”

Ik feliciteer het Slijterijmeisje alvast met het succes, want iedereen weet hoe moeilijk de jaren zijn voor de wielerclub. Waar ooit toprenners als Davy Dubbeldam, Karel van Goethem en natuurlijk ook Patrick van Passel, de huidige jeugdcoördinator, successen vierden, is het de laatste jaren helaas wat bergafwaarts gegaan.

Jordy van Poecke (rechts) reed naar een mooie derde plaats in Berghem.

Jordy van Poecke (rechts) reed naar een mooie derde plaats in Berghem.

Maar er is weer hoop, dankzij Eric Cardon, die veel werk verricht en dankzij de vrijwilligers achter de schermen, van wie het Slijterijmeisje er kennelijk één is.

De jonge rennertjes zijn gelijk te volgen op de site (wvzzeeuwsvlaanderen.ning.com). Zo reed Jordy van Poecke in de categorie 7 naar een keurige derde plaats op een landelijk wielerfestijn in Berghem. Remy Versluijs werd in de categorie 4 in Pijnacker zevende, Jordy Geijsels haalde toptien-plaatsen in Hoogerheide, Nieuwdorp en Stampersgat en Jarno Mobach werd zestiende op de nationale jeugdkampioenschappen in Berghem.

Het doet mijn wielerhart goed om die uitslagen te kunnen volgen. Dank in elk geval aan het Slijterijmeisje om ons daarop te wijzen. We hebben het vaak zo druk met juryleden in de koers de stuipen op het lijf te jagen, dat dit soort mooie wielerzaken ons wel eens ontgaan.

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Actueel

2 Reacties op “Slijterijmeisje doet iets in wielrennen

  1. Slijterijmeisje is de moeder van één van de jeugdrennertjes. Afgelopen vrijdag is er een jeugdcommissie opgericht waarin ik (aka Slijterijmeisje) de promotie voor mijn rekening neem. Mijn eerste verdienste was het opzetten van die Ning waar gelijk al leuk gebruik van wordt gemaakt.
    Doelstellingen van de Jeugdcommissie vind je hier: http://wvzzeeuwsvlaanderen.ning.com/profiles/blogs/jeugdcommissie-opgericht

  2. Ronny Versluijs

    Hoi,

    Even iets recht zetten. Patrick van Passel resp is niet de Jeugdcoordinator maar de (hoofd) trainer van de vereniging. De jeugdcoordinator is ondergetekende

    Leuk trouwens dat jullie onze (kleine) vereniging volgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s