Premieregen in de criteriums

Frits Bakker

ZUIDDORPE – Het kan een nieuwe trend zijn, maar dan druist het wel in tegen alle sombere geluiden over de crisis. Twee weken geleden in Axel werd er al kwistig gestrooid met premies in het avondcriterium, gisteravond in Zuiddorpe werd het nog eens luchtjes overgedaan.

Het zijn zakenmensen met een zekere affectie voor wielrennen, die een gezellig avondje naar de koers komen kijken en niet te beroerd zijn om met dikke buidels te zwaaien. Zo was er gisteren in Zuiddorpe vooral één (populaire  jongen, zwart pak, kettingroker) die voortdurend op de speaker afliep om premies weg te geven.

Koen van de Velde sprint naar de zege in de premierijke Ronde van Zuiddorpe. foto Edwin van 't Westeinde

Koen van de Velde sprint naar de zege in de premierijke Ronde van Zuiddorpe. foto Edwin van 't Westeinde

,,Ik wil er één geven voor de pechvogel in deze ronde”, zei hij dan. ,,Kan niet”, zei de speaker, ,,want wij zien niet wat er onderweg gebeurt.” De man: ,,Niks mee te maken, stuur je maar een auto mee.”

Het kon hem niet gek genoeg gaan en eigenlijk was hetook wel weer vermakelijk voor het publiek. Het bracht een beetje leven in de brouwerij tijdens een overigens toch al aantrekkelijke koers.

,,Premie voor de renner die in de volgende ronde als dertiende over de streep rijdt”, klonk het dan weer. En even later: ,,Honderd euro voor de laatste renner in de volgende ronde.”

Het had nog in een bizar slotakkoord kunnen eindigen, want in de allerlaatste ronde klonk uit de speakers: ,,De nummer één van de eindsprint krijgt 50 euro, de nummer twee 100 en de nummer drie 150 euro.” Maar goed dat de renners dat niet meer hoorden, anders waren ze in de eindsprint nog in de remmen gegaan.”

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Reportage, Wielersfeer, Zeeuwse koersen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s