Dagboekje van Johnny Hoogerland in de Route du Sud

Frits Bakker

TERNEUZEN – Voor een Spaanse rittenkoers, de Route du Sud, van vijf dagen is Johnny Hoogerland vandaag in het vliegtuig gestapt naar Pau. Daar vertrekt hij morgen met de acht renners van Vacansoleil in wat een zware krachtmeting heet. Zijn ploegleider Hilaire Vanderschueren zei het al eerder: ,,Ik wil Johnny hier eens aan het werk zien, om te kijken wat hij eventueel in de Vuelta kan.”

Johnny is in topvorm, daar is geen twijfel over mogelijk. Maar of hij zich ook in dit geweld kan meten, zullen we in de komende dagen zien in de Route du Sud. Morgen, in de rit Pau-Pau, zitten er al vier redelijke beklimmingen in. En donderdag wordt onder meer de Tourmalet beklommen, een Pyreneeënreus die befaamd is uit de Tour de France.

We willen voor dit Zeeuwse weblog proberen elke dag een klein dagboekje bij te houden. Johnny gaat proberen in de avonduren even contact te zoeken, maar of dat altijd lukt, moeten we even afwachten. ,,Ik zit soms in hotels waar geen internet is en waar het moeilijk is om te bellen”, vertelde hij voor zijn vertrek.

Zijn vriendin Ilse gaat zich niettemin ook inzetten voor een aardig dagboekje. ,,Ik bel elke avond met Johnny, dus ik kom ook wel wat te weten”, beloofde ze.

Morgen hopen we deel één te kunnen publiceren.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Johnny Hoogerland, Wielersfeer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s