Monaco wacht op ons; het programma

door René Schrier

De vroege vogels onder de vakantiegangers vertrekken zo langzamerhand richting het zuiden van Frankrijk en dus ook richting Tour de France. De mensen die kiezen voor de Côte d’Azur en omstreken hebben misschien ook het vertrek van de Tour de France in Monte-Carlo op hun programma staan. Voor hen heb ik hieronder het programma dat zich in de eerste tourdagen in het kleine staatje afspeelt op een rijtje staan. En als je dan foto’s maakt van de Tour de France of dingen die daar mee te maken hebben, stuur ze dan naar PZCwielerblog@gmail.com. Alvast bedankt.

Monte Carlo kan een leuke bestemming zijn in het eerste weekeinde van juli.

Monte Carlo kan een leuke bestemming zijn in het eerste weekeinde van juli.

De eerste activiteiten beginnen donderdag 2 juli met een presentatie van de ploegen die voor iedereen toegankelijk is op de Quai Albert 1er in de Port Hercule. Daar is ook een animatieprogramma voorzien. Vrijdag is er eigenlijk voor het publiek niet zo veel te beleven. ’s Morgens, maar dat is niet voor iedereen toegankelijk, is er de traditionele vergadering van de ploegleiders.

Zaterdag begint het circus pas echt. Om 14.00 uur wordt het village du Tour de France geopend. Het is gebruikelijk dat de ‘baas’ van de tour dat doet, Christian Prudhomme.  Dat tourdorpje dat bij iedere start weer opnieuw wordt opgetrokken is alleen voor genodigden toegankelijk. Daar ontvangen de sponsoren hun gasten, komen ere-gasten van de tour en lopen journalisten rond. Op die lokaties hebben bijvoorbeeld de vertegenwoordigers van Rotterdam en Zeeland hun gezicht laten zien om te lobbyen voor een start of een finish van de tour.

Het echte werk begint om 13.30 uur met het vertrek van de reclamekaravaan die het parkoers van de tijdrit van die dag rijdt. Om 16.00 gaat de eerste renner van start voor een rit tegen het uurwerk over 15 kilometer.

Het parkoers van de tijdrit in Monaco.

Het parkoers van de tijdrit in Monaco.

De dag erna vertrekken de renners weer uit deze bijzondere stad voor een rit naar Brignoles, tussen de wijnranken van het Franse departement Var. Het vertrek van de reclamekaravaan is om 10.30 uur vanuit Monte-Carlo en de renners vertrekken om 12.15 uur. Ze rijden via onderstaande route. Frits en ik zullen er bij zijn om via dit weblog verslag te doen.CARTE2

Vergeet niet je Tour de France  foto’s naar PZCwielerblog@gmail.com te sturen. Alvast bedankt en veel plezier bij de tour.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Tour de France

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s