Tweede aflevering Dagboek Johnny Hoogerland

door René Schrier

Op een of andere manier lijkt het koersen in Frankrijk Johnny Hoogerland wel te liggen. Want in de Ster van Bessèges en in Marseille reed hij goede uitslagen en nu ook weer in de etappekoers Route du Sud ofwel La Dépèche Du Midi zoals de organiserende krant heet.

Johnny Hoogerland rijdt goed in Frankrijk.

Johnny Hoogerland rijdt goed in Frankrijk.

 Vandaag stond de Tourmalet op het programma en dat is niet niks, zeker niet in slecht weer. Hoogerland werd na tegenslag met een lekke band 24-ste en veruit de beste Nederlander. Winnaar werd de Pool Przemyslaw Niemec van het team Miche-Silver Cross. Hij pakte daarmee meteen de leiderstrui.  De Yersekenaar staat in het algemeen klassement op de 24-ste plaats op 8 minuten en 9 seconden. Hieronder zijn belevenissen van vandaag:

Etappe 2: Pau-Pierrefitte Nestalas, over 144 kilometer.
 
,,Vanochtend toen ik wakker werd regende het en was het gewoon vies ondanks de goeie voorspellingen vooraf. Had dan ook enorm veel extra kleding in de auto gedaan want als je tot boven de 2100 meter moet met dat weer kun je beter maar de nodige voorzorgsmaatregelen nemen.”

 

Johnny stuurde ons deze foto van de omstandigheden op de Tourmalet vandaag.

Johnny stuurde ons deze foto van de omstandigheden op de Tourmalet vandaag.

,,Vanaf het begin werd er enorm hard gekoerst, de Tourmalet begon na ongeveer 80 km met de top op 100 km dus iedereen wilde proberen in de vroege ontsnapping te zitten en zodoende de Tourmalet te overleven en dan misschien nog genoeg overhouden om voor de etappewinst te gaan zoals gisteren de 4 leiders lukte. Er werd van alle kanten aangevallen maar geen een groep kreeg genoeg ruimte. Een kilometer of 20 voor het begin van de klim zat ik toen dus mee met 9 man en we kregen toch wat ruimte maar er waren een aantal ploegen niet mee, dus ze waren al aan het achtervolgen. Op 5 km voor het begin van de klim hadden we nog 30 seconden en toen reed ik dus inderdaad lek. Er zat nog niks van ploegleidersauto’s tussen, dus ik moest wachten op de auto van de ploeg, ander wiel en als een gek teruggereden vlak voor het begin van de klim van 17 km. De eerste 4 km waren niet echt lastig maar daarna constant 8-10%. We kwamen door het slechte weer vrij snel in de mist waardoor je dus echt bijna niks meer zag. Op 8 km voor de top waren we nog met een man of 30 en toen moest ik helaas passen. Ik kon gelukkig nog een goed tempo rijden en raapte nog wat mannen op. Bovenop waren we met een man of 10 achter de eerste groep van ongeveer 20 man. Het was toen 20 km in de mist afdalen, echt levensgevaarlijk en toen nog 20 km heuvelachtig. We hebben daarna nog redelijk goed rondgedraaid en ik kwam op 8 min van de eerste binnen. Werd 24 en sta nu 20e op 8min 20. Ben niet ontevreden, maar had beter gehoopt. Maar ja dat is misschien niet realistisch als je voor het eerst in de cols rijdt. Morgen koninginnenrit Izaourt-Luchon 182,5 km met daarin na 20km Col de Ares categorie 3, dan na 42 km de Col du Portet Aspet categorie 1 en dan op 160 km en 22 km voor de aankomst de top van de Port de Balès op 1755 meter. We gaan weer ons best doen!’’
 
Groetjes Johnny

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Johnny Hoogerland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s