Anne Eversdijk rijdt een prima Raboster

Frits Bakker

MIDDELBURG – Het is even wat minder met haar sportieve ambities, vertelde Anne Eversdijk, omdat de studie medicijnen vanzelfsprekend voorrang krijgt, maar in de Raboster Zeeuwsche Eilanden leverde de renster uit Kapelle dit weekend een voortreffelijke prestatie. Drie dagen lang reed ze met de besten mee. Het eindschot was niet goed genoeg om ook voor de toptien-klasseringen te gaan, maar uiteindelijk mocht ze terugkijken op een prima driedaagse.

Als beste Zeeuwse eindigde zich zaterdag op de 37e plaats op 35 seconden van de winnares Andrea Bosman uit de ploeg van Leontien van Moorsel. En in de eindstand werd de 20-jarige Anne Eversdijk 29e op 1 minuut en 18 seconden van Ina Yoko Teutenberg. Agnieta Francke eindigde op 1.54 in het eindklassement, Baukje Doedee moest maar 2 minuten en tien seconden toegeven over drie dagen koers.

Andrea Bosman wint de laatste etappe van de Raboster Zeeuwsche Eilanden. foto Edwin van 't Westeinde

Andrea Bosman wint de laatste etappe van de Raboster Zeeuwsche Eilanden. foto Edwin van 't Westeinde

De Raboster Zeeuwsch Eilanden was sportief gezien een succes, met een podium waarop Ina Yoko Teutenberg, Chantal Beltman en Linda Vilumsen, alle drie van de ploeg Columbia Highroad, de eerste plaatsen innamen. De wedstrijd trok over drie dagen veel belangstelling en blonk uit door een voortreffelijke organisatie.

Wim Polderman en zijn bestuur kregen dan ook na afloop van alle kanten veel complimenten. Klaas Lenstra, de oud-voorzitter, deed dat op het forum van de wedstrijd. Hij zei trots te zijn op zijn opvolgers, die de Raboster elk jaar verder laten uitgroeien tot een topwedstrijd.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Raboster Zeeuwsche Eilanden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s