Lars Boom verdedigt zijn titel op NK

Frits Bakker

LANDGRAAF – Met Lars Boom als titelverdediger in een deelnemersveld van 80 man wordt zondag in Landgraaf het nationaal kampioenschap op de weg gereden. Het glooiende parkoers in Limburg maakt het kampioenschap weer net zo selectief als in de jaren dat Michael Boogerd, Erik Dekker en in een nog vroegere periode Erik Breukink de koers domineerden. Vorig jaar werd er in Ootmarssum om de titels gestreden.

Lars Boom verdedigt zijn titel in Limburg.

Lars Boom verdedigt zijn titel in Limburg.

Het NK begint zaterdag al met de wedstrijd voor de vrouwen, die om negen uur van start gaat. De dames rijden 7,5 ronden van in totaal 117 kilometer. Het rondje van het kampioenschap telt twee klimmen, één over achthonderd meter, één over anderhalve kilometer. Van de Zeeuwse vrouwen komen Anne Eversdijk, Agnieta Francke, Baukje en Renske Doedee aan de start.

Zaterdagmiddag rijden de beloften hun wedstrijd over 10,5 ronden van in totaal 164 kilometer. Nick Nieuwdorp behoort tot de renners die in het kampioenschap een mooie klassering kunnen rijden. Hij komt uit voor de ploeg van Van Hemert. Voor Theo Middelkamp starten Ferdinand Boogaard, Alex Gresnigt en Bart Maas.

De profs, met Johnny Hoogerland en Hans Dekkers, komen op zondag in actie vanaf 12 uur. Ze rijden 13,5 ronden met een totale afstand van 210 kilometer. De aankomst is op het parkoers van Megaland in Landgraaf.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s