Emilia Fahlin, wielrenster en fotomodel

Frits Bakker

MIDDELBURG – Ze komt uit Örebro in Zweden, werd eerst bekend als wielrenster en heeft haar talenten als fotomodel ook al geëtaleerd. Maar wielrennen is voorlopig nog het belangrijkst in het leven van Emilia Fahlin. Ze is kampioene van haar land op de weg en won gisteren ook de nationale titel in het tijdrijden, om maar aan te geven dat haar leven zich tot nu toe alleen concentreert op de racefiets.

De verleidingen zullen zich later nog wel aandienen, zoals ook bij tennisster Anna Koernikova, die op haar dertiende al successen boekte, maar uiteindelijk bezweek voor de verlokkingen buiten het tennis om.

Emilia Fahlin als Zweeds kampioene in het tijdrijden.

Emilia Fahlin als Zweeds kampioene in het tijdrijden.

Emilia Fahlin als toekomstig fotomodel.

Emilia Fahlin als toekomstig fotomodel.

Zo ver is het met Emilia Fahlin gelukkig nog niet. Ze reed vorige week mee in de Raboster Zeeuwsche Eilanden, waar ik niet echt onder de indruk raakte van haar vorm. In de eerste etappe, van Middelburg naar Vlissingen, raakte de flinterdunne blondine in de finale even het contact met de nog vrij grote kopgroep kwijt en moest ze lang achtervolgen om terug bij te komen.

Wat wel indruk maakte, was haar stuurkunst. Ze reed van auto naar auto in de karavaan van volgers, in een hoog tempo, zonder ook maar spoortje angst voor een valpartij. Toen ik ’s avonds thuiskwam en mijn stukje voor de krant had getikt, heb ik even gegoogled naar Emilia Fahlin en kwam ik er achter dat er nog een andere carrière voor haar is weggelegd.

Het Zweeds kampioenschap tijdrijden voor vrouwen won ze gisteren voor een andere grootheid: Suzanne Ljungskog.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Dames, Dameswielrennen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s