Patrick Cocquit (48) rijdt nog gewoon tussen de profs

Frits Bakker

ERTVELDE – Het is dat mijn goede vriend Henri van Hecke mij er deze week op wees, anders was het me niet opgevallen. Toen ik een stukje voor dit weblog had geschreven over Hans Dekkers, die vijftiende was geworden in de profronde in Ruddervoorde, maakte Henri mij attent op een renner die bijna vijftig is en nog gewoon meerijdt tussen de profs. Patrick Cocquit, uit Ertvelde, werd in Ruddervoorde twaalfde, nog voor Hans Dekkers (vijftiende) en andere gerenommeerde profrenners.

Patrick Cocquit (48) rijdt nog regelmatig zijn rondjes tussen gerenommeerde profs. foto Jean Bollaerts

Patrick Cocquit (48) rijdt nog regelmatig zijn rondjes tussen gerenommeerde profs. foto Jean Bollaerts

Wie af en toe wel eens een trainingsrondje rijdt in de buurt van Terneuzen, Sas van Gent of Philippine, komt hem nogal eens tegen in een groepje met fietsmaten. Cocquit is prof geweest tussen 1982 en 1988 in ploegen als Safir, Hitachi, Robland en Eurotop, met negen overwinningen in totaal, maar hij reed daarna vooral een indrukwekkend palmares bij elkaar als eliterenner. Elk jaar behoort hij nog tot de renners die in België hoog eindigen in het klassement van meeste overwinningen.

Hij is nu 48, blakend van gezondheid, traint, rijdt wedstrijden en werkt ook nog gewoon in ploegen acht uur per dag in een staalbedrijf. We kunnen niet anders dan veel bewondering hebben voor Patrick Cocquit. En we zullen Henri vast een plezier doen door wat aandacht te besteden aan deze markante en karaktervolle streekrenner.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Actueel

Een Reactie op “Patrick Cocquit (48) rijdt nog gewoon tussen de profs

  1. René Schrier

    Hebben jullie gezien wat Janine Longo woensdag op 50-jarige leeftijd nog klaar heeft gespeeld. De ouwetjes doen het dus nog best.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s