Parkoers van het NK voor profs, elites en vrouwen

Frits Bakker

HEERLEN/LANDGRAAF – Johnny Hoogerland noemt het een parkoers dat selectief genoeg is om de sterksten over te houden voor de finale en Nick Nieuwdorp weet dat hij heel sterk moet zijn om morgen met de besten naar de finish te gaan. Het Nederlands kampioenschap wielrennen, morgen en zondag in Heerlen en Landgraaf, met de start op het Pancratiusplein in Heerlen en de finish op het parkoers van Megaland in Landgraaf, wordt een interessante krachtmeting in de week voordat de Tour de France in Monaco van start gaat.

Voor elke renner, zelfs de gelouterde profs, geeft het nog altijd een kick om een heel jaar in de kampioenstrui rond te rijden. En de ploegen uit de ProTour zijn erop gebrand om straks in de Tour renners te hebben die met de trui van hun land rondrijden, want dat valt op bij het grote publiek. Voor Rabobank was vorig  jaar het enige nadeel van Lars Boom als kampioen het gegeven dat de jonge renner niet tot de Tourselectie behoorde.

Het NK is dit weekeinde een serieuze vormtest, maar ook een botsing tussen de Rabo’s en de kleinere ploegen van Skil Shimano en Vacansoleil, die ongetwijfeld de aanval zullen kiezen. Daan Luijkx zegt niet voor niets vanmorgen op de PZC-sportpagina’s dat zijn ploeg grote plannen heeft voor zondag. En Gerben Löwik waarschuwt de Rabo’s: ,,Ik zou er niet gerust op zijn als ik van Rabo was.”

Mooie taal aan de vooravond van het kampioenschap. En over die dagen voorafgaand aan het NK gesproken: Johnny Hoogerland heeft zijn contract bij Vacansoleil met twee jaar verlengd. ,,Het is nog niet officieel bekend”, zei hij vanmorgen weliswaar, maar uit betrouwbare bron kunnen we het wel al een béétje officieel melden. En dat is goed nieuws, want het betekent ook dat Johnny vrijwel zeker de Ronde van Spanje mag rijden voor zijn ploeg.

Het parkoers voor het NK: 

Parkoers nk limburg

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, NK wielrennen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s