Leontien inspireert haar meiden op NK

Frits Bakker

LANDGRAAF – Wat een heerlijk sfeertje hing er zaterdagmorgen in het kamp van Leontien van Moorsel. De Zeeuwse ex-renner Wim de Koeijer kwam er af en toe even buurten, omdat hij de vriend is van Andrea Bosman. Leon de Kort, een collega met wie ik maandenlang in Frankrijk heb gebivakkeerd tijdens het verblijf en het proces tegen TVM, maakt nu promotie voor de ploeg en verzorgt een voortreffelijke website. En Leontien zelf staat voor iedereen klaar en inspireert vooral de meiden van haar ploeg.

Leontien van Moorsel, geflankeerd door Chantal Blaak (links) en Andrea Bosman, die tweede en derde werden op het NK. foto Frits Bakker

Leontien van Moorsel, geflankeerd door Chantal Blaak (links) en Andrea Bosman, die tweede en derde werden op het NK. foto Frits Bakker

De roze brigade, met veel talentvolle jonge meiden, maakte zaterdag een grote indruk op het NK. Vooral Chantal Blaak, die pas negentien is en een grote toekomst wordt voorspeld. Ze was eigenlijk de enige die Marianne Vos in haar race naar de titel enigszins kon bedreigen. Ze werd tweede in een solo achter Vos. Andrea Bosman won de sprint van de groep die daarachter kwam, onder meer dank zij een tactisch manoeuvre van Irene van den Broek.

Michael Zijlaard gaf toe dat Marianne Vos niet te verslaan was. ,,Maar wat wij hebben laten zien, is van grote klasse”, zei hij. En Leontien: ,,Ik ben er megatrots op, meiden.”

Leontien langs het parkoers in Landgraaf. foto Frits Bakker

Leontien langs het parkoers in Landgraaf. foto Frits Bakker

Leontien.nl, zoals de ploeg officieel heet, is in dit eerste jaar al een verrijking van het vrouwenpeloton. Het is een sportieve opleidingsteam, waarvoor Michael Zijlaard en zijn vrouw Leontien de trainingsschema’s maken. De ploeg bestaat uit tien dames, de ploegleider is Michael Zijlaard.

Het is overigens niet alleen de ploeg die alle aandacht trekt. Leontien.nl organiseert ook ladiestochten, waarvoor vrouwelijke fietsers zich kunnen inschrijven. Wie er aan mee wil doen, moet even kijken op de site van leontien.nl. En Leon de Kort vertelde zaterdag dat de webshop van de ploeg heel goed loopt. Veel fietsende meiden en dames bestellen de kleding en ander materiaal van de ploeg via de side.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Dameswielrennen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s