Jongens van Reham zijn weer naar de Tour

Frits Bakker

COLMAR – Ze zijn met zijn zevenen dit jaar, onder aanvoering van de routiniers Eric Tissink en Emile Elzinga. De Tour de France is een passie geworden voor het clubje voetballers van Zaamslag, die in de zaal voor Reham uitkomen. Vandaag zijn ze weer vertrokken voor een paar dagen in de bergen, bij de start en onderweg. Want de Tour trekt, elk jaar. ,,We doen het voor de sport, maar ook voor de gezelligheid, want de entourage op l’Alpe d’Huez en andere beroemde bergen is met niets te vergelijken”, verzekert Eric Tissink.

Ze kunnen nog zo saai zijn, de etappes, het kan nog zo slecht gaan met de Nederlanders: het weerhoudt de trouwe clan er niet van om de Tour weer op te zoeken. ,,Met Emile Elzinga ga ik al voor de zevende keer, met andere jongens voor de zesde keer. Tot nu toe altijd in de Alpen, omdat de Pyreneeën nogal ver weg zijn. Maar het moet er eens van komen, misschien volgend jaar.”

De Zaamslag-equipe met Eric Tissink en Emile Elzinga op l'Alpe d'Huez.

De Zaamslag-equipe met Eric Tissink en Emile Elzinga op l'Alpe d'Huez.

 

Vandaag zijn ze vertrokken naar een camping in Colmar, waar vanavond een barbecue op het programma staat. ,,Morgen gaan we de stad in om de sfeer te proeven, daarna gaan we naar de finish kijken. Zaterdag gaan we naar de start in Colmar en daarna moeten we het nog even bekijken, want cafeetjes onderweg op het parkoers kunnen ook héél gezellig zijn.”

 

 

Tissink3op alpe

Drie keer heeft l’Alpe ‘Huez al in de planning gezeten, vaak ook andere Alpencols en de Ballon d’Alsace. ,,Op Alpe d’Huez staan we altijd al een dag van tevoren. We zoeken een tentenkamp op, gaan wat op de weg schilderen en gaan ’s avonds het dorp in om in de sfeer te komen.”

De Zaamslag-equipe, die vandaag is vertrokken, bestaat behalve uit Eric Tissink en Emile Elsinga nog uit Arjan den Hamer, Marcel van de Ende, Coen Dekker en René Hamelink (niet de René Hamelink van Reham).

Ze zullen in de komende drie dagen op deze weblog verslag doen van de belevenissen in de Tour.

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Actueel, Dagboeken

2 Reacties op “Jongens van Reham zijn weer naar de Tour

 1. rschrier

  Het lijkt alsof er alleen maar Tourvolgers in Zeeuws-Vlaanderen zitten. Houden andere Zeeuwen niet van la Grande Boucle?

  • fbakker

   Dat is een prangende vraag, René, die mij als collega ook boeit. Ik ken natuurlijk niet zo veel Walcherse, Schouwse en Bevelandse wielerfans, omdat ik zelf uit Terneuzen kom. De Zeeuws-Vlamingen ken ik wel allemaal en die seinen me ook in als ze naar de Tour gaan. Daarom kan er wel een oneerlijk beeld ontstaan.
   Wij zullen niet schromen – en dan spreek ik ook namens jou, denk ik – om ook andere Tourvolgers in beeld te brengen, als we het maar weten.
   Wat ik wel al heb gemerkt is dat de interesse terugloopt. De Zaamslag-equipe gaat toch wel, voor de gezelligheid en de entourage om het evenement heen. Maar Jan Dieleman, de Axelaar, die met zijn camper de hele Tour van dag tot dag zou volgen, is er inmiddels uitgestapt, houdt een beetje vakantie met zijn vrouw en keert pas op de Mont Ventoux weer terug. De Tour is inderdaad saai, zoals zo velen al hebben vastgesteld. En de Nederlandse prestaties zijn schandalig slecht.
   Toch mogen de Tourvolgers zich massaal blijven aanmelden. Het heeft niets met Zeeuws-Vlaamse voorkeuren te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s