Waar is die huppeltrut van Levi Leipheimer gebleven?

Frits Bakker

COLMAR – Het nieuws is natuurlijk dat hij vandaag niet meer aan de start komt in de Tour en dat Levi Leipheimer een gebroken pols heeft, dat Astana één van zijn kopstukken is verloren en de renner vandaag of morgen naar huis afreist. Ik vraag me af of hij daar ook de opzienbarende verschijning nog altijd aantreft, die in zijn eerste jaar bij Rabobank zowat in elke koers opdook en als een hoogblonde, tikje ordinaire huppeltrut langs de weg stond te dansen en te schreeuwen.

Odessa Leipheimer zoals ze er nu uitziet op een eigen site.

Odessa Leipheimer zoals ze er nu uitziet op een eigen site.

We hebben dat één keer zelf van dichtbij mee mogen maken. Met Ap den Doelder reed ik de etappes mee in de Catalaanse week. Ik had mevrouw Leipheimer bij de presentatie van Rabobank wel al zien flaneren en iedereen horen fluisteren dat de combinatie met Levi onmogelijk was. Het onooglijke, kleine, saaie mannetje, met zo’n wilde vamp. Dat kon nooit lang duren.

Levi Leipheimer, vandaag niet meer in de Tour

Levi Leipheimer, vandaag niet meer in de Tour

Ze kwam de Tour nóg opvallender binnen dan bijvoorbeeld Nerena van Michael Boogerd, dan Sheryl Crow van Lance Armstrong en Lore van Tom Boonen, die het ook wel aardig vonden om in het spoor van de gevierde wielrenners mee te delen in het succes, maar nog redelijk bescheiden op de achtergrond bleven. Mevrouw Leipheimer had die gène absoluut niet.

Dat heb ik gemerkt in de Catalaanse week, dicht bij het buitenhuis van de Leipheimers in Gerona. Daar stond ze elke etappe langs de route wild te zwaaien en te schreeuwen. We konden er de eerste dag niet omheen, want toen we voor het peloton uitreden, sprong ze zo ongeveer voor onze auto. ,,Holland, holland”, schreeuwde ze, omdat ze dat al van ver gezien had aan de nummerplaat.

Ze had een kort broekje aan, van die uitdagende hotpants, zeg maar, maar nog opvallender was het veel te krappe shirtje dat ze droeg. De boobies staken ver vooruit, het decolleté was zo diep als de afdaling van de Tourmalet, de ene werd bedekt met met de stars van de States, de andere met de stripes.

Ze riep ons naar de kant, dwong ons zowat om uit de auto te komen, bood ons een glas wijn aan en zo spraken we wat over Levi en de andere Amerikanen die in een enclave in Gerona leven en vaak samen in de Pyreneeën trainen. Lance Armstrong was toen nog één van die renners die zich daar kwam voorbereiden op de Tour. Tyler Hamilton behoorde tot het clubje, George Hincapie ook. Ze had lang niet de klasse van Nerena van Michael Boogerd, die ook met enige bravoure de Tour in kwam en daarna weer door de achterdeur verdween.

Nerena van Michael Boogerd kwam ook opvallend de Tour in, maar verdween weer door de achterdeur.

Nerena van Michael Boogerd kwam ook opvallend de Tour in, maar verdween weer door de achterdeur.

We hoorden het verhaal van Odessa Leipheimer aan, daar in Catalonië langs de kant van de weg en vervolgden onze weg, uitbundig nagezwaaid door haar. Ik heb haar daarna nooit meer gezien. Ik dacht eerst dat het uit was geraakt met Levi, maar na veel speuren op het internet kom ik haar weer tegen, met een eigen website. En lang niet meer zo wulps als ze is geweest.

Ze schrijft in die column dat ze nog steeds de vrouw van Levi is, zijn persoonlijke begeleider ook, maar dat ze daarnaast heel aktief is op het gebied van het redden van bedreigde diersoorten. En ze doet iets in de advocatuur, schrijft ze. Dat is mooi om te lezen.

Odessa met de bloemen van Levi op het podium in

Odessa met de bloemen van Levi op het podium in Californië.

Misschien is ze morgen ook gewoon thuis in Montana als Levi thuiskomt, om hem innig te omhelzen, bezorgd over zijn gebroken pols te wrijven en zijn vuile wielerkleren in de wasmachine te gooien. En is die ontembare Odessa Leipheimer een brave huisvrouw geworden met heel veel morele ambities. Ik wil haar in die nieuwe gedaante best nog eens ontmoeten in de Tour.

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Actueel, Dagboek Tour de France, Dagboeken

2 Reacties op “Waar is die huppeltrut van Levi Leipheimer gebleven?

  1. Onlangs nog een stukje geschreven over de Touretappe van Girona naar Barcelona en de geschiedenis van dat huizencomplex in Girona, waar nog steeds Engelstalige sporters wonen. Zie http://marklobbezoo.web-log.nl/marklobbezoo/2009/07/voeckler-wint-i.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s