Nick van der Lijke rijdt weer winnende solo

Frits Bakker

ZEMST – Hij heeft er even op moeten wachten, maar vanmiddag was het weer raak voor Nick van der Lijke. De Middelburgse junior reed in het Belgische Zemst met een indrukwekkende solo naar de overwinning. Op de eindstreep had hij precies anderhalve minuut voorsprong op de nummer twee, de Belg Jef van Meirhaghe.

Het was zijn zesde overwinning van dit seizoen, na Arendonk, de Omloop van Borsele, het eindklassement in de Hoogeland Tweedaagse, Bonheiden-Rijmenam en de eerste rit in de Tour de Lorraine.

In de Belgische koers was Van der Lijke in de finale een klasse apart. Hij liet het kopgroepje van vijf in de laatste ronden ver achter zich en reed onbedreigd naar de bloemen.

Voor de komende weken staan er voor de Zeeuwse junior weer wat internationale optredens op het programma. Na ijn dertiende plaats op het EK, in een veld met 175 deelnemers, reist Van der Lijke volgende week af naar Italië. Daar start hij met een sterke ploeg in de rittenkoers Giorni Orobica, een 2.1 wedstrijd van 22 tot en met 26 juli. Kort daarna volgt de vierdaagse koers Liege-La Glaize van 31 juli tot en met 2 augustus.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Jonge talenten, Junioren en nieuwelingen, Nick van der Lijke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s