Tourkoorts, wijntje en een kijkje in het rennersdorp

Frits Bakker

COLMAR Twee dagen in de Tour, rondkijken in het dorp van de renners, het verslag bekijken in het café en ’s avonds bij een wijntje een potje pokeren op de camping. De stemming zit er goed in bij de voetballers van Zaamslag, die in Colmar een finish en een start van een etappe hebben meegemaakt. ,,We hebben één dag alleen maar regen gezien, vandaag is het een prachtdag”, vertelt Eric Tissink in de finale van de etappe van vandaag.

Vrijdag zijn ze het café bijna niet uitgeweest, alleen voor de ontknoping van de rit en de aankomst van Heinrich Hausler. Coen Dekker: ,,Je kon bijna niet buiten komen, zo slecht was het. We zijn na afloop nog wel bij de bussen gaan kijken en zagen de reners er één voor één voorbij komen. Wat zagen die eruit zeg. Cadel Evans konden we niet eens meer herkennen.”

Vanmorgen zag het er allemaal veel zonniger uit. ,,We hebben het gisteravond niet zo heel laat gemaakt en waren vanmorgen vroeg of. Naar de start was het een kilometertje lopen, schat ik. Daar hebben we een mooi plaatsje gezocht, vlakbij het podium waar de renners kwamen tekenen. Het hardst hebben we geroepen voor Kenny van Hummel, die ook heel uitbundig terugzwaaide. We hebben ze daar allemaaal voorbij zien komen voor de start. En als je die gekte bij de bussen ziet, vooral bij Astana… Ze deden een interview met Johan Bruyneel, daar stonden wel vijftig mensen omheen.”

Met zijn vijven waren e vanmiddag weer aangeschoven in het café voor het ritverslag. Coen Dekker: ,,Emile Elzinga en Marcel van de Ende zijn een paar uurtjes gaan mountainbiken, maar komen straks weer terug. Dan kijken we de etappe af en gaan maar eens aan de Elzaswijn, denk ik, vanavond. Morgen gaan die jongens nog een stukje verder fietsen. Wij blijven maar eens gezellig thuis, denk ik, om er nog een mooi dagje van te maken.”

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Dagboek Tour de France, Dagboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s