Zeeuwse wielrenners rijden zich in de kijker

Frits Bakker

TERNEUZEN – De overwinningen van Ferdinand Boogaard in Yerseke en Nick van der Lijke in België waren het meest opvallend, maar daarnaast reden ook andere Zeeuwse wielrenners zich in de kijken dit weekeinde. Zo was er een derde plaats van Brian van Goethem uit Sluiskil bij de junioren in Strijpen en een vierde voor Sander Vleugel bij de junioren in Brecht.

Ferdinand Boogaard ging een dag na zijn overwinning in Philippine van start in Nederzwalm. Glenn Devadder won daar de koers met 71 vertrekkers, Boogaard werd zesde en bevestigde zijn uitstekende vorm.

Nick Nieuwdorp deed ook weer van zich spreken. De Yersekenaar maakte in een open omloop voor renners onder 23 in Aarsele deel uit van een kopgroepje van acht, waaruit er later twee wegreden. In de sprint van de achtervolgers was Timothy Dupont de snelste voor Nick Nieuwdorp, die vierde werd in de einduitslag.

Jurgen van Trijp won de koers voor junioren in Brecht, waar Sander Vleugel ook een mooie finale reed en als vierde eindigde. Joost Winkel van Middelkamp werd 23e. Pieter Israel werd zondag 28e plaats in Brecht waar de overwinning naar Davy Jasper ging.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Belgische koersen, Jonge talenten, Junioren en nieuwelingen, Zeeuwse beloften

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s