Middelburg geeft drie locaties voor finish Giro prijs

Frits Bakker

MIDDELBURG – Het bleef zaterdag, toen Girobaas Angelo Zomegnan een bezoek bracht aan Middelburg, nog even geheim. Vandaag schijnt het dat Middelburg drie locaties bekend heeft gemaakt die zijn voorgesteld aan de Giro om de Italiaanse ronde te laten finishen. De gemeente heeft dat overigens later weer ontkend. De Giro-etappe finisht bij voorkeur op zaterdag 8 mei van 2010, in een rit die vanuit Amsterdam komt.

fotos van venetie 068

De eerste optie, volgens wat gisteren uit nog onbevestigde kringen is uitgelekt, is een finish op De Dam in het historich centrum van de stad. Daar gaat ook de voorkeur van de Girobaas naar uit, al liet hij zaterdag weten dat er te dicht op de eindstreep nog een iets te scherpe bocht in het parkoers ligt. Maar het karakter van een aankomst in het hart van de stad spreekt hem veel meer aan dan een finish buiten de stad.

De tweede optie is een finish voor het hoofdkantoor van Delta NV op de Polendaelesingel en tenslotte is er de mogelijkheid van een finish op het Groene Woud. Die drie mogelijkheden zijn zaterdag door de Middelburgse projectgroep voorgesteld.

De beslissing over het parkoers in Zeeland zal over twee weken vallen.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Ronde van Italie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s